Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå har rettferdigheten endelig innhentet denne saken

Kunstsosiolog Dag Solhjell er svært fornøyd.

OPPHEVET:  Høyesterett har opphevet dommen i straffesaken mot kunstner Odd Nerdrum, og skal behandles på nytt i Lagmansretten.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
OPPHEVET: Høyesterett har opphevet dommen i straffesaken mot kunstner Odd Nerdrum, og skal behandles på nytt i Lagmansretten. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For kort tid siden ble det klart at dommen i straffesaken mot Odd Nerdrum er opphevet av Høyesterett, og skal behandles på nytt i Lagmannsretten.

Kunstsosiolog Dag Solhjell har fulgt saken tett, og er svært glad for at dommen er opphevet.

-  Nå har rettferdigheten endelig innhentet denne saken. Odd Nerdrum er ingen skattesnylter, og det har jeg sagt lenge. Han har innberettet sine inntekter, noe har vært for seint, men han har innberettet alt, sier Solhjell til Dagbladet og fortsetter:

- Han sa på «Skavlan» at «Staten skylder meg penger». Da lo alle, men han hadde rett.

- Glad Nerdrums forsvarer Pål Berg har formidlet resultatet til Nerdrums kone Turid Spildo tidligere i dag, og forteller at hun mottok budskapet med glede.

I sin begrunnelse skriver Høyesterett følgende:

«Høyesterett fant at domsgrunnene var mangelfulle for så vidt gjaldt hvilke verdier som var unndratt beskatning - spørsmålet om en inntekt på 700 000 dollar var talt med to ganger og om et beløp på 450 000 dollar av dette var beskattet. Manglene gjaldt en betydelig del av det totale beløpet i saken. Lagmannsrettens dom med ankeforhandling måtte derfor oppheves.»

BETYR MYE:  Kaja Norum er elev av Nerdrum. Hun mener det betyr mye for Nerdrum at Høyesterett har opphevet staffesaken mot ham, og at den skal behandles på nytt i Lagmannsretten.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
BETYR MYE: Kaja Norum er elev av Nerdrum. Hun mener det betyr mye for Nerdrum at Høyesterett har opphevet staffesaken mot ham, og at den skal behandles på nytt i Lagmannsretten. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil rose Dagbladet som det eneste mediet som har gransket saken sammen med forsvarer Pål Berg. Jeg er forferdelig glad for dette utfallet, sier Sollhjell og fortsetter:

- Jeg er glad på Nerdrums og hans families vegne. De har levd under meget vanskelige forhold.

- Betyr mye Kaja Norum er elev av Nerdrum. Hun har også fulgt saken tett, og er svært glad for nyheten.

- Dette er veldig bra, en gledelig nyhet. Nå håper jeg rettferdigheten vil seire, sier Norum til Dagbladet.

Hun har hatt kontakt med Nedrum gjennom hele perioden, og er klar på at dette betyr veldig mye for både mennesket og kunstneren Nerdrum. Nå skal hun kontakte ham for å gratulerer ham.

- Dette vil bety veldig mye for ham. Han har følt seg urettferdig behandlet hele tida. Jeg tror han blir veldig glad for dette, sier Norum.

- Fantastisk! Helene Knoop er også en av Nerdrums elever. Hun har fulgt saken tett, og kan ikke annet enn å smile etter dagens nyhet.

- Dette var helt fantastisk å høre. Jeg ble rent lykkelig, og det skulle bare mangle, sier Knoop til Dagbladet.

Hun har aldri betvilt sin læremesters hensikter, og mener at de nå er en tung bør mindre.

- Alle kan tenke seg hvor viktig dette er for ham som menneske og for familielivet. Han påvirker hele miljøet, og er den som holder hele hjulet i gang, sier Knoop og fortsetter:

- For ham som maler gjør dette at han nå kan fortsette på alt han ikke har fullført - mesterverk vi kanskje kunne gått glipp av.

SVÆRT GLAD:  Kunstsosiolog Dag Solhjell er svært fornøyd. Foto: Høgskolen i Telemark
SVÆRT GLAD: Kunstsosiolog Dag Solhjell er svært fornøyd. Foto: Høgskolen i Telemark Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!