Nå haster det

I verste fall vil mange stå uten inntekt fram til juni.

I en skvis: De mistet inntektsgrunnlaget over natten, men hjelpen drøyer. Foto:NTB/Scanpix
I en skvis: De mistet inntektsgrunnlaget over natten, men hjelpen drøyer. Foto:NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Det hørtes så fint ut da krisepakkene ble lagt fram. Endelig! Redningen! Da Kultur-Norge stengte, hadde pengene blitt låst inn på dass. Og gudene vet når de vil komme seg ut igjen. Svært mange frilansere og enkeltmannsforetak mistet umiddelbart planlagt inntekt for måneder framover. For mange ble situasjonen raskt prekær.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare kulturfolk, men alle med enkeltmannsforetak som rammes av de nye corona-bestemmelsene. Frisører, drosjesjåfører, transportarbeidere, fysioterapeuter, tannleger osv. Folk som gjør en innsats i samfunnet fra hvert sitt enkeltmannsforetak.

Men ifølge redningspakken som ble lagt fram 16. mars var det altså lys i tunellen. Regjeringen informerte om at det skulle opprettes en midlertidig ordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere som mistet oppdrag som følge av nedstengningen. Disse vil få en økonomisk kompensasjon som tilsvarer ca 80 prosent av gjennomsnittsinntekten de tre siste årene, opp til 600 000 kroner, fra dag 17.

Fine greier! Men, og dette er det første av redningspakkenes mange men: Den er ikke på plass ennå. Det vil ikke bli mulig å søke før i mai. I verste fall kommer ikke pengene på konto før i juni. For en skranten hverdagsøkonomi er dette svært lenge til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer