«Nå holder det ikke lenger med gratis øl»

MadCon var rapperne plateselskapene overbydde hverandre for å kapre. Virgin vant kampen, men da den første singlen floppet ble det stille. Nå skal endelig Tshawe (23) og Yosef (22) få vise Norge hiphop-veien.

- Det siste året har det bare vært tull. Vi har spilt masse gratis, men nå holder det ikke lenger med gratis øl for å få oss til å spille, sier Tshawe Baqwa. Og Yosef Wolde-Mariam. De prater nemlig i munnen på hverandre hele tida.

Historien bak MadCon begynner egentlig hos Grace-produsent David Eriksen. Han hørte dem rappe backstage på et arrangement og plasserte dem i studio. Eriksen syntes de så kule ut.

- Vi trodde vi skulle bli barnestjerner og slippe album etter ei uke. Vi var helt klare vi! ler Tshawe.

- Heldigvis pratet vi med en annen produsent, og så droppet vi hele greia. Den singlen som skulle ut var ikke så drittkul, sier Yosef.

Brant ned huset

- Du lærer av det meste du gjør, du lærer av alle fuckupsene og de har vi hatt mange av. Nå ser jeg på meg selv som en vis artist, mener Tshawe.

Det var kanskje på tide:

Vi er tilbake i Stavanger. Det er tidlig 80-tall. Tshawe er en furten liten seksåring. Pappa vil ikke kjøpe gaven han har så lyst på. Tshawe går inn i furteskapet, et klesskap, for å være sint. Der finner han en lighter. Resten er et forsikringsoppgjør:

- Jeg skulle bare svi litt i jakka. Den brant for fort, ass!

Huset brant ned. Familien flyttet til Oslo. Tshawe møtte Yosef.

Engelsk management

Det er nesten to år siden MadCon var ferdig med albumet. Albumet som skulle kommet ut på Virgin i september i fjor etter at selskapet hadde bladd opp en uvanlig mengde tusenlapper for å få underskriften til de to rapperne.

- Alle trodde singlen skulle bli en suksess. Så floppa den og da ble det ikke noe albumrelease. Men nå er vi i gang igjen. Vi har 50 låter og snart skal 12- 13 av dem ut på plate. Første singlen kommer til høsten, sier Yosef.

- Nå er jeg mikrofonkåt. Vi får så mye props (respekt) for det vi gjør. Og vi får aldri, aldri dårlig respons fra publikum. You ain't seen nothing yet, og det er ikke kødd engang. Det er ingen i Norge som gjør det vi gjør. Vi har vår egen stil, sier de to.

De har fått management og produksjonsselskap i London, jobber med tre- fire produsenter og kan ikke vente med å få gitt ut skiva.

- Vi gjør vår egen greie. Flesteparten av amerikanske hiphopere kan jeg ikke forholde meg til. Vi skyter ikke med 9 millimeter og kjører «Escalator» eller noe sånn...

- ...jeg har ikke sett en jævla «Escalator» en gang, sukker Tshawe.