Nå Jørn det igjen

Jørn Hoel synger på norsk igjen, men den nye plata er spilt inn på Cuba og bildene er tatt i London. Med Mia som stuntsminkør.

LONDON (Dagbladet): - Men hvor er kjærlighetsballaden, Hoel, har noen sagt når de har hørt låtene mine på den nye plata. Og vel, jeg er blitt 42 år, sier Hoel og tar seg på kjennetegnet, rufseskjegget og fortsetter...

- Det blir en floskel, dette her, men jeg er blitt voksen. Tør å være det også, jeg er mer avslappet. Forresten, jeg har en kjærlighetsvise til hun jeg har vært sammen med i 20 år: «Et helvete å elske», sier Jørn Hoel over en kopp frokostespresso på Covent Garden Hotel i London.

Latinokrydder

Han er i byen for å legge siste finpuss på skiva «En blå løk», anrettet på en rytmisk seng av latinokrydder, som slippes til høsten.

- Vi har et forhold til Brimis sjalottlauk og gressløk og stekt løk og hvitløk og rød løk og Green Onions, men blå løk?

- Det var faktisk Arne Brimi som satte meg på ideen om å lage en sang av en matoppskrift. Jeg tente på det, jeg er en meget ivrig amatørkokk. Reiser rundt og oppsøker gourmetkokker. Jeg er helfrelst på kokebøker, sier Hoel og vi snakker mat. God mat fra Asia.

- Jeg elsker å lage mat, det ser du også, sier Hoel og smiler og klyper seg i det han kaller «den-gode-saus-haken».

Møtte Mia

- Men løken, Jørn?

- Det er ingenting som heter blå løk, men vi har planer om å få det til, sier Hoel. Han drikker opp den sterke kaffen, og vi tar en taxi - via et lydstudio til et fotostudio. Hoel skal fotograferes og det skal skytes små videosnutter til bruk på norsk fjernsyn.

Det er bergensnordmannen Marcel Lelienhof, bosatt i London, som er kamerafører. Han er kjæreste med Mia Gundersen. Hoel og Gundersen finner raskt rytmen.

Mia tar seg av å sminke opp den blonde. Hun er også lidenskapelig engasjert når Hoels latinorytmer fyller det hvite studioet:

- Mer følelse Jørn, mer. Ja, ja, der har du det.

Hoel køddedanser. Slapper av. Han har vært popstjerne, bluesmann, soulfyr og duokompis med Steinar Albrigtsen. Jørn har sunget på norsk og engelsk.

Nå har han mye på hjertet, og da tar han med seg sjarkstemmen nordover igjen.

- Jeg har lenge hatt planer om å utgi en plate med norske tekster igjen. Det er en stund siden sist. Jeg føler jeg har mye på hjertet nå, og da er det naturlig å fortelle det til nordmenn på norsk, sier Hoel. Som ikke vil gjøre noe nummer av at skiva for det meste er spilt inn på Cuba.

Ikke kubaner

- Har du også kastet deg på latinobølgen?

- Jeg har lenge hatt lyst til å reise til Cuba, og så klaffet det endelig. Jeg har faktisk hatt et forhold til latinomusikk lenge, hadde blant annet med tango på ei skive for 15 år siden. Da jeg vokste opp, var det alltid musikk, fest og sigarer hjemme. Dette kjenner jeg. Meningen med å reise til Cuba var ikke å komme hjem med en veldig følelsesladd latinoplate, det har jeg ikke forutsetninger til å lage. Jeg har ikke den feelingen kubanere har til musikk. Jeg prøver ikke å være en av gutta i Havanna. Jeg er Jørn Hoel fra Tromsø, sier Hoel.

Bosatt på Lørenskog.

<B>KJENDISTREFF:Jørn Hoel har lagt siste finpuss på sin nye plate «En blå løk» i London, med bilder og video. På kjøpet fikk han en danseleksjon av Mia Gundersen.