Nå kan du dele video på Instagram

Tar en «Vine».

VIDEO: Instagram følger etter konkurrenter som Snapchat og Vine med mulighten til å dele små videoklipp. Skjermdump fra Instagram-video
VIDEO: Instagram følger etter konkurrenter som Snapchat og Vine med mulighten til å dele små videoklipp. Skjermdump fra Instagram-videoVis mer

Man skal stå grytidlig opp om morran for å være på topp i konkurransen om brukerne av det sosiale nettet.

Man skal heller ikke være redd for å stjele som en ravn fra konkurrentene. Så får man heller møtes senere i nærmeste patentdomstol.

I denne artikkelen skriver for eksempel Buzzfeed om hvordan Facebook har gjort dette til kjernen i sin forretningspraksis. På sikt fører denne utviklingen helt åpenbart til at tjenestene blir likere, og at noen faller av. Facebook har ikke tenkt å falle av.

I går kom nyheten om at den Facebook-eide bildedelingstjenesten Instagram introduserer muligheten til å dele video i appen.

På sin blogg forteller Instagram i blomstrende ordelag at dette skjer fordi enkelte historier rett og slett ikke kan fortelles kun med et statisk bilde.

Sannheten er selvsagt en annen: Instagram introduserer video fordi et par av selskapets konkurrenter, som Snapchat og Vine, har enorm suksess med det.

Særlig Snapchat har vokst enormt bare siden jeg skrev om verdens raskest voksende meldingstjeneste i desember i fjor. Det er Snapchat som gjør at unge folk ustanselig filmer seg selv ute i bybildet, gjerne for å sende en grimase avgårde til en verdig trengende venn. Filmene kan være fra ett til ti sekunder lange.

For ordens skyld skal det nevnes at Instagram selvsagt fortsatt er en delingstjeneste, ikke en chattetjeneste som Snapchat.

Brukere av Instagrams videofunksjon bør også legge seg på minnet at filmene ikke selvdestruerer etter et visst antall sekunder, som på Snapchat.

På Instagram kan man nå dele filmer på inntil 15 sekunder, etter å ha behandlet dem med ett av 13 ulike filtre. Digital bildestabiliseriing skal gjøre det enklere å filme.

Og vips: Enda mer tid går med til å dokumentere og dele eget liv, eventuelt mangelen på samme.