Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du få møte Justin Bieber

Delta i Dagbladets og Platekompaniets konkurranse og vinn et møte med en av verdens mest populære artister.

POPSENSASJON: Hylende og grinende jenter er ikke et ukjent fenomen for artisten Justin Bieber. Artisten er et av verdens største tenåringsidoler. Foto: Stella Pictures
POPSENSASJON: Hylende og grinende jenter er ikke et ukjent fenomen for artisten Justin Bieber. Artisten er et av verdens største tenåringsidoler. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justin Biebers (17) eventyrlige suksess startet med at moren hans la ut musikklipp av sønnen på YouTube.

Videoene ble så populære at manageren Scooter Braun kontaktet ham, og vips, så hadde unggutten fått platekontrakt.

Noen år seinere er Bieber et av de heiteste navnene i musikkverdenen. Han har en enorm fanskare og tiltrekker seg hylende jenter hvor enn han går.

Ivrige tilhengere Hans fans, de såkalte belieberne, er kjent for å være av det intense slaget.

Biebers kjæreste, artisten Selena Gomez, har mottatt drapstrusler og folk som kritiserer popfenomenet offentlig får ofte smake fansens vrede.

- For å slå i gjennom i så stor grad må man framstå som trendskapende og symbolisere noe fansen kan identifisere seg med, sier populærkulturekspert Arve Hjelseth.

- Det er typisk for fans i denne aldersgruppen at de ser på det kulturelle ikonet som et bilde på hvem de ønsker å være, eventuelt en de ønsker å være sammen med.

Lettere å latteliggjøre jentefans Hjelseth tror ikke at kvinnelige fans generelt er mer iherdige enn mannlige.

- Jeg kjenner mange Liverpool-fans som leier seg inn på hotellet der fotballspillerne bor fordi de ønsker å være i nærheten av dem. Det kan være menn langt opp i 20-30-åra og de står ikke noe tilbake for Justin Bieber-fansen, sier han.

- Men det er nok lettere for mediene og allmennheten å latterliggjøre jentenes tilbedelse enn guttenes.

Også for menn At også menn kan falle for Biebers sjarm er Dagladets anmelder et eksempel på.

- Litt pinlig, dette her, men knappe to timer i Justin Biebers selskap har gjort meg til en «belieber», skrev han etter å ha sett Bieber-filmen «Never Say Never».

- Jeg vet ikke hva som er mest rørende - alle småjentene som hyler og gråter, hjemmevideoene av Bieber som barn eller guttens lekne innstilling til livet - men hvis man skal bedømme en kinotur ut fra styrken på følelsene den setter i sving, er dette en heidundrende sjarmbombe av en film. 

Møt Bieber For å vinne ditt eget Biebermøte må du delta i Dagbladets og Platekompaniets konkurranse (se mer info i faktaboks).

Du kommer til konkurransen ved å klikke her.

Hovedvinneren får reise og møte Justin Bieber. Er du under 18 får du også dekket reise og opphold for en foresatt.

Konkurransen er allerede åpen og fortsetter fram til 28. juli. Vinneren kåres under Bieber-paraden den 30. juli ved Platekompaniet på Oslo City.