Donald Trump på Twitter:

Nå kan du faktasjekke Donald Trump

Den amerikanske avisa Washington Post har laget et eget verktøy som forteller deg om den påtroppende presidentkandidatens ytringer stemmer eller ikke. 

TWITTRER: Påtroppende president i USA er kjent for å ytre seg om mangt og meget på Twitter. Nå har den amerikanske avisa Washington post laget et nettverktøy som skal faktasjekke presidentens uttalelser automatisk. Foto: Reuters 
TWITTRER: Påtroppende president i USA er kjent for å ytre seg om mangt og meget på Twitter. Nå har den amerikanske avisa Washington post laget et nettverktøy som skal faktasjekke presidentens uttalelser automatisk. Foto: Reuters Vis mer

(Dagbladet): Washington Post har fått nok av Donald Trumps Twitter-meldinger som de mener ofte ikke stemmer med virkeligheten.

Gjennom hele valgkampen brukte Trump Twitter-kontoen @realDonaldTrump flittig.

Washington Post har derfor satt seg ned og laget et nettverktøy som skal hjelpe folk med å avsløre om presidenten holder seg til fakta.

- Vi har laget et verktøy som legger til litt mer kontekst i Trumps twittermeldinger. Verktøyet er fortsatt på et tidlig stadium i utviklingen, men målet er å tilby ekstra bakgrunnsinformasjon til Trumps utspill framover (samt til noen gode gamle), skriver avisa på sine nettsider.

Kontekst

De viser dessuten flere eksempler på Twittermeldinger der Trump ifølge dem ikke holder seg helt til sannheten.

Verktøyet heter «Real Donald Context» og er en ekstrafunksjon i nettleseren Google Chrome som legger til ekstra informasjon til det den påtroppende presidenten måtte ytre på Twitter.

Det fungerer slik at når du har lastet det ned legges det til et ikon øverst i nettleseren din som du kan klikke på. Da dukker det opp en faktasjekkboks like under.

- Nyttig

Flere har allerede lastet ned verktøyet i Chrome. I skrivende stund er det over 13 000 som har lastet ned tillegget til nettleseren sin. Men ikke alle mener det fungerer optimalt:

« De legger ikke bare til kontekst, de uttrykker deres egne motstridende meninger.», skriver en i sin anmeldelse av verktøyet.

Andre applauderer ideen og skriver:

«Har aldri sett en vestlig leder lyve så mye som Mr. Trump. Dette tilllegget vil derfor bli ekstremt nyttig.», skriver en annen.

Ivrig Twittrer

Twitter har vært viktig for Trump i løpet av valgkampen. Han har både lagt ut politiske budskap, men også gått i strupen på politiske motstandere og velgere.

Det har også blitt spekulert i om det var en Twitter-melding som fikk milliardæren til å stille til valg i det hele tatt.

Donald Trump har en stor følgerkrets på Twitter, men om hans fans kommer til å laste nes faktasjekkeren, er vel heller usikkert.