Nå kan du fly slik da Vinci aldri klarte

Nyere teknologi lar deg fly som fuglen.

(Dagbladet): Rundt år 1485 designet Leonardo da Vinci en maskin som han håpet kunne gjøre mennesket i stand til å fly som fuglen.

Det skulle derimot gå over 500 år før en lignende maskin faktisk gir muligheten for alle og enhver å sveve over slettene.

Gjennom prosjektet «Birdly», av Zurich University of the Arts, IAD Interaction Design og SVS/Birdlife Schweiz, har et team på fire personer bygget maskinen som lar deg ta plassen til fuglen Milvus milvus (glente).

Riktignok letter aldri maskinen fra bakken, men ved bruk av den banebrytende VR-teknologien Oculus Rift omsluttes hele synsfeltet ditt med et landskap spesialdesignet til formålet.

Fri som fuglen Det vil med andre ord oppleves som at du svever over landskapet, og alle bevegelser med hodet overføres direkte til det du ser under, over og rundt deg.

Ikke bare vil du kunne se alt som fuglen ser, men ved å bevege hender og armer vil du påvirke vingene og fjærene til fuglen.

En stor vifte i front tilpasser automatisk motvinden du møter ut i fra hvor stor bevegelse fuglen er i.

For å gjøre opplevelsen komplett er det også lagt inn en eim av skog, jord og lignende, selvsagt basert på hvilke områder du velger å navigere over.

Facebook-fugl? Folka bak det sveitsiske prosjektet er ikke de eneste som er interessert i å ta i bruk Oculus Rift om dagen.

Nylig ble det kjent at Facebook kjøpte selskapet bak teknologien til hele 12 milliarder kroner.

Hvilke planer gründer Mark Zuckerberg har for brillene er foreløbig usikkert, men det er nok heller tvilsomt at vi ser «Birdly» som et tilskudd til den sosiale nettsiden med det første.