Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du fly som Supermann

Eller i det minste kjøpe kappa hans.

(Dagbladet.no): Er du hypp på kappa til Supermann, pisken til Indiana Jones eller Kleopatra-parykken til Elizabeth Taylor?

Her er din sjanse.

Om to uker legges 850 popkulturelle artefakter ut for salg i Las Vegas.

Samlinga tilhører Anthony Pugliese, en amerikansk eiendomsutvikler, og skal være verdt mer enn fem millioner dollar.


-Denne kolleksjonen er så bra som det går an å bli, sier Arlan Ettinger, leder for auksjonshuset Guernsey\'s,
til BBC News.

I tillegg til de før nevnte tingene, kan man også sikre seg den brune fløyelsjakka John Lennon hadde på seg i videoen til «Imagine», kjolen Madonna brukte i videoen til «Like a Virgin», hatten til heksa i filmen «Trollmannen fra Oz», et sverd fra filmen «Braveheart», og statuetten fra «Malteserfalken».

Samlinga inneholder også flere objekter som ikke tilhører musikkens eller filmens verden.

For eksempel vil pistolen Jack Ruby skjøt president Kennedys drapsmann Lee Harvey Oswald med, og en såkalt toe tag, eller tålapp som ble brukt for å identifisere liket hans, også være til salgs.


Billig blir det imidlertid ikke.

SVISJ: I filmene suser Supermann som en pil over himmelen. Om det følger flygeegenskaper med kappa hans, vites ikke, men det er bare en måte å finne det ut på. Å kjøpe den. Foto: SCANPIX
SVISJ: I filmene suser Supermann som en pil over himmelen. Om det følger flygeegenskaper med kappa hans, vites ikke, men det er bare en måte å finne det ut på. Å kjøpe den. Foto: SCANPIX Vis mer

Christopher Reeves kostyme fra de to første «Supermann»-filmene forventes å gå for mellom 60 000 og 90 000 dollar. Litt rimeligere er da pisken til Indiana Jones, som har fått en omtrentlig prislapp på 50 000-75 000 dollar.

- De fleste samlinger inneholder en eller to fantastiske ting, også taper de seg deretter. Denne kolleksjonen har minst hundre artikler som ville vært en hovedattraksjon et annet sted, mener Ettinger.

Fristet? Auksjonen finner sted 15.-16. mars på Palms Resort and Casino i Las Vegas.

TIL FESTBRUK: Mot en anselig sum dollar kan du sikre deg Elizabeth Taylors parykk fra filmen «Cleopatra» i Las Vegas om to uker. Her sammen med Richard Burton.
GLAD I PISK: Harrison Ford har fått ny pisk i den kommende filmen om «Indiana Jones». Hans gamle kan du kjøpe på auksjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media