<strong>VOKSEN LEKEPLASS:</strong> El Fureidis ble selve symbolet på Tony Montanas stormannsgalskap.  (Foto:Tai Kerbs)
VOKSEN LEKEPLASS: El Fureidis ble selve symbolet på Tony Montanas stormannsgalskap. (Foto:Tai Kerbs) Vis mer

Nå kan du flytte inn i slottet til Dracula eller narkovillaen fra «Scarface»

To av tidenes villeste hus er til salgs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Han var ikke alltid like sympatisk, eller helt i vater, men det er vanskelig å nekte for at Tony Montana (Al Pacino) i «Scarface» bodde rimelig staselig.

Den massive villaen El Fureidis hadde på mange måter en av hovedrollene i gangsterklassikeren, og var blant annet basen for den ikoniske sluttscenen.

Nå kan du leve ut din egen amerikanske drøm i den middelhavsaktige villaen. Gigantkomplekset er nemlig lagt ut for salg, melder Wall Street Journal.

Massiv boltreplass
Den gedigne boligen koster vel å merke cirka 200 millioner kroner etter dagens kurs,  og er lagt til California i motsetning til filmens Florida.

Om det går helt i orden, velger du til gjengjeld selv om du vil tusle deg en tur i de digre persiskinspirerte parkområdene eller ta deg en blings i den forgylte spisestua.

På baksiden er det visst noe sånt som fire svømmebassenger og uteområdet der Tony giftet seg med Elvira før alt gikk ad undas.

Kåken var en av de mange eksemplene på den kubanskfødte villbassens turbulente tur til toppen av narkomiljøet i Miami — og den påfølgende kræsjlandinga.

Et stykke filmhistorie «Scarface» ble på mange måter den definerende filmen til regissør Brian De Palma, som vel å merke har hatt en utrolig karriere både før og etter den kom.

California-villaen er i seg selv en av filmhistoriens mest velkjente boliger og er blitt mye imitert i popkulturen siden.

I storspillet «Grand Theft Auto: Vice City» kjøper du en åpenbar imitasjon av villaen mens du suser gjennom en historie som er tydelig inspirert av filmklassikeren.

I MTVs «Cribs» er det blitt en slags løpende spøk for kjendisene som viser fram de storslåtte husene sine at de er tapetsert med «Scarface»-effekter.

Mange av dem er amerikanske rapartister. Filmen har nemlig hatt en helt unik gjennomslagskraft i hiphop-miljøet. Også her i Norge.
 

Eventyrslott?

Om det skulle bli for trangt med rundt regna 900 kvadratmeter, finnes det heldigvis et enda mer grandiost alternativ for film- og bokelskere.

<strong>GYSELIG REISEMÅL:</strong> Årlig besøker hundretusenvis av turister dystre Bran Castle. (Foto:János Korom/Flickr)
GYSELIG REISEMÅL: Årlig besøker hundretusenvis av turister dystre Bran Castle. (Foto:János Korom/Flickr) Vis mer

Også det massive rumenske slottet Bran Castle, som inspirerte boligen til Dracula i Bram Stoker-klassikeren med samme navn, ligger ute til salgs.

Den legendariske borgen har etter alle solemerker aldri vært bebodd av kubanske narkobaroner, men skal til gjengjeld ha huset både sakserherrer og gammel europeisk adel i hundrevis av år.

Slottet har vært blant Europas mest definerende bygg av sitt slag i lang tid, og skal være prissatt til over 500 millioner kroner ifølge Daily Telegraph.

Eller marerittfabrikk?

Med over 50 soverom og milelang utsikt fra toppen av haugen sin, er Bran Castle en av få muligheter til å kjøpe seg et vaskeekte eventyrslott i Europa i dag.

Aberet er at du må belage deg på rikelig med besøk. Dagens eier, erkehertug Dominic, ser visst helst at man bevarer slottets rolle som turistattraksjon.

Kanskje ikke så rart, all den tid det visstnok er Romanias største reisemål og en legemgjøring av en av tidenes mest velkjente romanfigurer.

Nå skal det nevnes at den «ekte» Dracula, tyrannen Vlad Tepes, aldri bodde der som sådan. Til gjengjeld hadde han visst et par måneder i fengselet der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer