Nå kan du ha tv uten å betale lisens

Giske gir monitor-ja.

SIER JA TIL TV UTEN NRK: Kulturminister Trond Giske vil nå tillate folk som eier tv uten tv-signal å slippe unna NRK-lisensen. Foto: Knut Falch / SCANPIX .
SIER JA TIL TV UTEN NRK: Kulturminister Trond Giske vil nå tillate folk som eier tv uten tv-signal å slippe unna NRK-lisensen. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fram til nå har du måttet betale NRK-lisens om du har en tv i huset, selv om du ikke får inn tv-signaler hjemme.

Dette har blant annet Forbrukerombudet reagert på, ettersom de fleste moderne tv-er kan brukes som datamonitorer for blant annet pc-bruk.

Ombudet har nå fått positivt svar fra Kultur- og kirkedepartementet på sitt krav om endring i krinkastingsregelverket. Dermed kan tv-eiere som bruker sin tv som monitor få mulighet til å slippe lisenskravet, melder de på sin hjemmeside.

- Endelig kan forbrukere som ikke får inn tv-signaler, benytte tv-en som monitor uten at lisensen må betales, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

NRK vil fra nå måtte foreta en konkret vurdering av om husstanden kan motta fjernsynssignaler. For å søke om fritak, stilles det ifølge departementet enkelte krav:

Oppsigelsen må være skriftlig, du må gi NRK Lisensavdelingen den informasjonen som er nødvendig for å vise at du ikke kan motta tv-signaler og oppsigelsen må sendes innen begynnelsen av neste termin, altså før 1. juli 2009.Allerede er det opprettet Facebook-grupper for hvordan man skal gå fram for å slippe tv-lisensen, og NRK vil mest sannsynlig oppleve et stort antall henvendelser i tiden som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer