KOMMENTARER

Nå kan du ikke få pris hvis filmen din ikke er mangfoldig. Det er et angrep på den kunstneriske friheten

Britenes filmpris velger feil grep for å få flere minoriteter i inn i de nominerte filmene.

STRENGERE REGLER: BAFTA-prisens statuett er en gyllen maske. Den kan du nå nektes å få hvis filmen din ikke følger visse mangfoldskriterier.
STRENGERE REGLER: BAFTA-prisens statuett er en gyllen maske. Den kan du nå nektes å få hvis filmen din ikke følger visse mangfoldskriterier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Noen har allerede kalt grepet dristig. Andre, og denne kommentaren tilhører den leiren, vil kalle det en politisk tvangstrøye for britiske filmskapere, der hensynet til kunstnerisk frihet blir møtt med likegyldighet fra de som burde føle seg kallet til å beskytte den.

Det er snakk om beslutningen om at de britiske BAFTA-prisene, øyfolkets svar på Oscar, fra nå av ikke skal kunne gå til filmer som ikke har gjort en innsats for å være mangfoldige, og inkludere grupper i samfunnet som er underrepresenterte på film. Dette skal beviselig være gjort på minst to av fire måter, for eksempel gjennom hvilke temaer eller rollefigurer filmen handler om eller hvilke publikumsgrupper den henvender seg til. Hvis ikke, kan filmen ikke bli nominert. Dette er neste steg etter et kontroversielt grep fra det britiske filminstituttet fra 2014, da det ble bestemt at en film måtte gjøre en innsats for å representere seksuelle eller etniske minoriteter, eller kvinner, for å kunne få støtte fra Storbritannias store lotterifond.

Hensiktene er de beste. Men her trekkes det en tykk strek som aldri burde vært tegnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer