Nå kan du kjøpe veggtegneseriene fra den legendariske bokhandelen

- Vi vil tilby folk en bit av gamle Tronsmo.

TEGNESERIEVEGG: Den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo har fått nye lokaler. Nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene (bildet) fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen av de nye lokalene. Her et bilde fra 2002: Pondustegneren Frode Øverli signerer bøker på Tronsmo. Foto: Mette Randem / Dagbladet
TEGNESERIEVEGG: Den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo har fått nye lokaler. Nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene (bildet) fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen av de nye lokalene. Her et bilde fra 2002: Pondustegneren Frode Øverli signerer bøker på Tronsmo. Foto: Mette Randem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store deler av Kultur-Norge engasjerte seg da det i fjor ble kjent at den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo ble kastet ut av lokalene de har holdt til i siden 1973.

I fjor sommer kom imidlertid nyheten om at bokhandelen hadde fått nye lokaler. I august tok butikken med sine rundt 40 000 bøker fra lokalene i Kristian Augusts gate 19 og flyttet til nye lokaler i Universitetsgata 12.

Selger bilder for å finansiere Men oppussingen av nye lokaler har kostet mer enn forventet, og nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen.

Fra 4. januar vil de selge alle veggtegninger og originalstriper, og prisen vil falle 10 prosent hver dag til alle er solgt, skriver bokhandelen selv på «crowd founding»-nettsida New Jelly.

De har også startet en kronerulling-kampanje for å få inn penger til de nye lokalene.

Terje Thorsen i Tronsmo forteller Dagbladet at det ikke var mulig å få med seg alle de gamle tegneseriene fra Tronsmos gamle kjellerlokaler.

- De ble tegnet rett på sponplater i den gamle tegneseriekjelleren. Vi tenkte aldri at det ville bli et problem, for vi hadde ikke tenkt å flytte derfra. Men nå har vi montert ned de fleste, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer