Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du kjøpe veggtegneseriene fra den legendariske bokhandelen

- Vi vil tilby folk en bit av gamle Tronsmo.

TEGNESERIEVEGG: Den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo har fått nye lokaler. Nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene (bildet) fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen av de nye lokalene. Her et bilde fra 2002: Pondustegneren Frode Øverli signerer bøker på Tronsmo. Foto: Mette Randem / Dagbladet
TEGNESERIEVEGG: Den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo har fått nye lokaler. Nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene (bildet) fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen av de nye lokalene. Her et bilde fra 2002: Pondustegneren Frode Øverli signerer bøker på Tronsmo. Foto: Mette Randem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Store deler av Kultur-Norge engasjerte seg da det i fjor ble kjent at den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo ble kastet ut av lokalene de har holdt til i siden 1973.

I fjor sommer kom imidlertid nyheten om at bokhandelen hadde fått nye lokaler. I august tok butikken med sine rundt 40 000 bøker fra lokalene i Kristian Augusts gate 19 og flyttet til nye lokaler i Universitetsgata 12.

Selger bilder for å finansiere Men oppussingen av nye lokaler har kostet mer enn forventet, og nå selger bokhandelen unna de gamle tegneserie-veggbildene fra den gamle butikken for å finansiere oppgraderingen.

Fra 4. januar vil de selge alle veggtegninger og originalstriper, og prisen vil falle 10 prosent hver dag til alle er solgt, skriver bokhandelen selv på «crowd founding»-nettsida New Jelly.

De har også startet en kronerulling-kampanje for å få inn penger til de nye lokalene.

Terje Thorsen i Tronsmo forteller Dagbladet at det ikke var mulig å få med seg alle de gamle tegneseriene fra Tronsmos gamle kjellerlokaler.

SELGER UNNA: Terje Thorsen i Tronsmo bokhandel selger unna veggtegneserier. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SELGER UNNA: Terje Thorsen i Tronsmo bokhandel selger unna veggtegneserier. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- De ble tegnet rett på sponplater i den gamle tegneseriekjelleren. Vi tenkte aldri at det ville bli et problem, for vi hadde ikke tenkt å flytte derfra. Men nå har vi montert ned de fleste, forteller han.

Interesse rundt tegningene Thorsen håper nå de gamle tegningene får nye, verdige eiere.

- Det var mye bekymring om hva som skulle skje med veggtegningene da vi skulle flytte, men vi har ikke plass til dem i den nye butikken. Vi fant ut at vi ønsket å tilby folk en bit av gamle Tronsmo, og samtidig dekke inn noe av kostnadene ved oppussingen, sier Thorsen.

- Disse bildene har fått en legendarisk status. Og jeg vil heller at bildene skal komme til noen som vil ha dem, enn at de skal ligge på lager hos oss.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media