Nå kan du lære å skyte stjerner som dette

Lynn Goldsmith er rockfotograf i stjerneklassen. I sommer kommer hun til Oslo med fotobagen full av tips og triks.

ACCESS ALL AREAS: Lynn Goldsmith i tett dialog med den daværende kjæresten Bruce Springsteen. Foto: Lynn Goldsmith
ACCESS ALL AREAS: Lynn Goldsmith i tett dialog med den daværende kjæresten Bruce Springsteen. Foto: Lynn Goldsmith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tom Petty kaller henne «den beste rock'n'roll-fotografen». Keith Richards skryter av blikket hennes, mens Gene Simmons sier hun får ham til å gjøre ting han egentlig bare ville gjort «om han var i fengsel». Lynn Goldsmith er der oppe blant de største rockfotografene, og i sommer kan du se hvorfor på Norwegian Wood-festivalen i Frognerbadet.

Fotoveteranen, som også har vært manager, regissør, fotobyråeier, og artist under pseudonymet Will Powers, viser bildene sine, og holder workshop for 15 heldige fotografer i samarbeid med fotoskolen Bilder Nordic.

DET KAN NOK være vanskelig i vår visuelt overstimulerte tid å forestille seg hvilken ekstremt viktig posisjon rockfotografiet hadde i musikkjournalistikken og musikkulturen på 1970- og 1980-tallet, og hvor tett det var mulig for flinke, unge fotografer å komme på de største stjernene i en mer uskyldig tid, før kjendiskulturen ble industrialisert.

Goldsmith var en av sin generasjons mest innflytelsesrike portrettører av kjente mennesker. Hun fotograferte ikke bare rockartister, men personligheter fra hele kulturfeltet. Dalai Lama, Woody Allen, Tom Wolfe, Hunter S. Thomposon, you name it. I 1976 startet hun bildebyrået LGI, det første som spesialiserte seg på bilder av kjente mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer