Nå kan du lage dine egne barnebokapper på en-to-tre

Sjekk hvilke apper vi har testet denne måneden.

LAG EGNE APPER: I appen «Ditt eventyr» kan du lage dine helt egne interaktive eventyr.
LAG EGNE APPER: I appen «Ditt eventyr» kan du lage dine helt egne interaktive eventyr.Vis mer

Bli med Carmen opp verdens mest spennende trapp, eller lag dine egne barnebokapper. Her er månedens barnebøker for brett og mobil.

Her kan du se hvilke barnebokapper vi anmeldte forrige måned.

«Carmens verden: Carmen og trappene»
Lena Brommesson Eidem / Marianne Kaurin / Lars-Peder Nagel
Capybara
Passer for Iphone, Ipod Touch og Ipad
Alder: 2+
Terningkast: 4

BARNEBOKAPP: «Carmen og trappene» er første bok i en ny serie barnebokapper. Som barnebok holder den et høyt nivå, men jeg skulle ønske at en bok som er laget spesielt for appformatet ville utnyttet mulighetene litt mer kreativt. Dette er ikke noe annet enn en papirbok med høytlesning.

Historien er kort og enkel, men spennende og leken, og med en kjempetøff heltinne som barn kan kjenne seg igjen i: Heisen står, og Carmen synes det er kjedelig å gå opp alle trappene. Mamma foreslår at hun finner på en lek, og plutselig blir trappa til en skummel skog, et brusende hav, en lang stige og et høyt fjell, befolket av krokodiller og kjempemaur. Illustrasjonene er en opptur, levende og varierte, og høytlesningen er også god.

Appen er enkel å bruke, med få knapper, men får trekk for å lede rett inn på en startside med svære ikoner for andre bøker du kan kjøpe. Det er reklame rettet mot barn. Et vanlig grep for seriebøker i Appstore, men en skikkelig uting.

«Ditt eventyr»
Rock Pocket
Passer for Ipad og Android
Alder: 5+
Terningkast: 5

OPPTUR: Illustrasjonene i «Carmens verden: Carmen og trappene» er svært gode.
OPPTUR: Illustrasjonene i «Carmens verden: Carmen og trappene» er svært gode. Vis mer

BARNEBOKAPP: Dette er strengt tatt ikke en ferdig barnebok, men den er så morsom at vi tillater oss å ta den med likevel. Denne appen lar deg lage barnebøker selv. Du velger mellom flere temaer, som hver inneholder flere ferdige bakgrunnstegninger. Du velger tegningene du vil bruke, plasserer figurer og lydeffekter, og skriver tekst. Til slutt kan du ta opptak av egen høytlesning, mens du eventuelt lar en av figurene bevege seg over bildet. Vips - ferdig barnebokapp, både med interaktivitet og (verdens enkleste) animasjon!

Appen er lett å bruke, særlig fordi navigeringen er basert på tydelige ikoner (de minste barna trenger nok litt hjelp likevel). Selv om du benytter deg av ferdige sjablonger (prinsesser, sjørøvere, romskip, osv.), er det helt opp til deg hvordan fortellingene blir. Det er jo du som skriver teksten og sorterer bilder og figurer.

Illustrasjonene er søte, men blir nødvendigvis nokså flate og uttrykksløse. Likevel er dette en morsom måte utfordre fantasien på, både for store og små. Som en bonus viser den hvor lettvinte mange av barnebokappene i Appstore faktisk er - flere er ikke mer avanserte enn at de kunne vært laget med et lignende program.