Nå kan du prøve å lage en verdenshit som Ylvis

Stjerneprodusentene i Stargate stiller opp for TV-aksjonen.

NEW YORK (Dagbladet): Stargate-partnerne Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen lager hits sammen med verdensstjerner som Beyoncé, Rihanna og Katy Perry. For øyeblikket nyter de også enorm og uventet verdenssuksess med låta «The Fox» sammen med Ylvis.

Men livet handler ikke bare om et glamorøst popliv for Eriksen. I forrige uke fortalte han for første gang offentlig om moras alzheimersdiagnose da Dagbladet traff ham i studioet til Alicia Keys i New York.

Nå engasjerer han, kona Hege og de to døtrene Elise og Selma seg for fullt i årets TV-aksjon hvor pengene skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

MED MORA: Stargate-produsent Mikkel Eriksen sammen med sin alzheimersrammede mor, Inki Storleer. Nå stiller han opp for TV-aksjonen hvor pengene i år går til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. Foto: Privat
MED MORA: Stargate-produsent Mikkel Eriksen sammen med sin alzheimersrammede mor, Inki Storleer. Nå stiller han opp for TV-aksjonen hvor pengene i år går til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. Foto: Privat Vis mer

- Vå familie har overført 250 000 kroner til TV-aksjonen, forteller Eriksen til Dagbladet.

- Personlig Mora, Inki Storleer, fikk alzheimersdiagnosen bare 50 år gammel for ti år siden. Eriksen håper TV-aksjonen kan sørge for mer informasjon og forskning.

- Kampen mot alzheimers er veldig viktig for oss personlig siden vi har en mor, bestemor og svigemor som er rammet av sykdommen, men også for framtidige generasjoner og for verdenshelsen, sier han.

Eriksen understreker at familien så langt har vært heldige, og at mora fortsatt er svært oppegående, men at det likevel har vært tøft for familien.

- Det å tenke på at jeg skal miste mammaen min, er kjempetøft. Det å måtte fortelle barna at bestemor er syk, og at hun mest sannsynlig ikke kommer til å bli mye bedre, er supertrist. Det høres kanskje ekstremt ut, men på mange måter blir det som du mister en person, fortalte Eriksen tidligere til Dagbladet.

Han håper pengene vil strømme inn til TV-aksjonen søndag.

Gjør som Ylvis - Vi oppfordrer alle til å bidra, og takker Nasjonalforeningen for folkehelse for at de setter fokus på en så viktig sak, sier Eriksen.

I tillegg til de 250 000 kronene Eriksen og familien donerer til TV-aksjonen, vil også folk kunne by på en dag i studio med Stargate under TV-aksjonen. Den som vinner budrunden kan enten få bruke tida på å spille inn sin egen låt eller en låt stjerneprodusentene har laget.

GIR PENGER: Mikkel Eriksen, kona Hege og døtrene Selma og Elise gir 250 000 kroner til årets TV-aksjon. Foto: Privat
GIR PENGER: Mikkel Eriksen, kona Hege og døtrene Selma og Elise gir 250 000 kroner til årets TV-aksjon. Foto: Privat Vis mer

-Vi har bare gjort noe slikt én gang før, og det var med Ylvis. Du så jo hvordan det gikk, sier Eriksen om låta som ligger på 6. plass på Billboard Hot 100-lista i USA og er sett 130 millioner ganger på Youtube.