Foto: AFP PHOTO / DON EMMERT / SCANPIX
Foto: AFP PHOTO / DON EMMERT / SCANPIXVis mer

- Nå kan du si at nordmenn tar OL-gull i TV-seing

1.752.000 så Emil Hegle Svendsen ta gull.

|||1.752.000 nordmenn så Emil Hegle Svendsen ta gull på herrenes normaldistanse. Dette betyr OL-rekord og årtusenets tredje mest sette TV-program.

Torsdagens 20 kilometer i skiskyting for menn går inn i NRK-historien som tidenes 20. mest sette TV-program. Over 45 prosent av Norges befolkning over 12 år så løpet som resulterte i to norske medaljer, ifølge tall fra NRK forskning.

Også kvinnenes normaldistanse i skiskyting var populær blant norske TV-seere, med 1.394.000 seere, tett fulgt av superkombinasjonen i alpint for damer, som klistret 1.347.000 nordmenn til skjermen.

- Nå kan du si at nordmenn tar OL-gull i TV-seing og. Dette er veldig høye tall, og det topper seg fra dag til dag, sier Kristian Tolonen i NRK forskning.

Tolonen tør ikke å spå om NRK kan slå seerrekorden fra Eurovision-finalen i fjor (2.011.000 seere) under årets OL, men tror det kan være sannsynlig.

- Det blir ingen skuffelse om vi ikke passerer to millioner, men det er slett ikke usannsynlig. Tallene ser jo ut til å øke med 100.000 for hver dag. Det blir veldig spennende å se de totale tallene fra årets OL sammenlignet med tidligere vinterleker, sier Tolonen.

(NTB)