SELGER ORIGINALENE: Frode Øverli gir «Pondus»-fans muligheten til å sikre seg originalene av 25 tegneseriestriper.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SELGER ORIGINALENE: Frode Øverli gir «Pondus»-fans muligheten til å sikre seg originalene av 25 tegneseriestriper. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Nå kan du sikre deg «Pondus»-originaler

Muligens den perfekte julegaven for tegneseriefans.

(Dagbladet): For fem år siden bestemte «Pondus»-skaperen Frode Øverli seg for å ikke lenger selge originaltegneseriene sine.

Nå gjør «Pondus»-pappaen imidlertid et unntak.

Tegneserieskaperen har nemlig takket ja til å delta på en salgsutstilling, som åpner i morgen.

Veldedig formål 25 originalstriper og to halvsider utgjør utstillingen, alle fra den nyeste «Pondus»-boka kalt «11 i hatten». I tillegg legges også tre striper ut for salg på nettstedet QXL.

Uavhengig av hvor mye Øverli får for originalene sine, går inntektene uavkortet til SOS-barnebyer.

- Det finnes tusen gode formål der ute, men å hjelpe barn med å få skolegang i trygge omgivelser blir aldri feil, sier Øverli i en pressemelding.

Øverli begynte arbeidet med «Pondus»-serien i 1995, den gang under navnet «A-laget». Siden 1997 har tegneserien vært en del av Dagbladet, og er i dag å finne i over 130 aviser, blader og nettsteder verden rundt.

Siden 2001 har «Pondus» også blitt utgift som tegneserieblad hver måned.

Er på plass Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer, er i forkant svært takknemlig for støtten.

- En trygg oppvekst og utdanning gir barn muligheter. Muligheter til å utvikle seg og sitt potensial, til å bli selvstendige voksne og til å bidra i samfunnet sitt, sier Grønnern.

Øverli vil selv være til stede på Serieteket på Schous plass i Oslo når utstillingen åpner i morgen ettermiddag. Utstillingen står ut året.