Nå kan du snakke flytende spansk kun ved hjelp av mobilen

Slapp av, du har ikke havna i fremtiden.

TEKNODINGS: Ved hjelp av en mobiltelefon med Android kan du snakke med personer som du normalt ikke ville skjønt bæret av. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
TEKNODINGS: Ved hjelp av en mobiltelefon med Android kan du snakke med personer som du normalt ikke ville skjønt bæret av. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNOVis mer

(Dagbladet): Frem til nå har man måttet bruke en tolk eller en lommeparlør for å overkomme språkbarrierer i dagligtalen.

Den siste versjonen av Google Translate, som i disse dager lanseres for Android, kommer imidlertid med et par innstillinger som revolusjonerer dette, ifølge Techcrunch.

Google Translates Conversation Mode lar deg faktisk føre en telefonsamtale med en person som du normalt sett ikke ville forstått bæret av hva sa.

Det funker så enkelt at man i en Android-mobil kan snakke inn i røret på et språk, Google Translate oversetter det man sier til et annet språk og leser det opp til mottakkeren på andre siden av røret. Slik kan man altså konversere selv om man ikke snakker samme språk.

Foreløpig er tjenesten i alpha-versjon og fungerer bare på spansk og engelsk, men det er ventet at flere språk kommer til å få støtte innen kort tid.