Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan jeg starte på nytt

Revystjernen Mari Bjørgan er dømt for brudd på regnskapsloven og likningsloven, hun har vedtatt boten - og lagt den tøffe tida etter konkursen bak seg.

Full tilståelse etter pengerot

- Nå kan jeg konsentrere meg om det jeg kan, nemlig å underholde. Jeg er glad det økonomiske styret er over, sukker Mari Bjørgan, som har fått en bot på 5000 kroner.

Årsak: Hun lider av skjemaskrekk, og hun har ikke de fjerneste begreper om økonomi.

Tøff tid

- Nå må jeg på byen for å sjekke opp en regnskapsfører, fleiper Bjørgan, men understreker mer alvorlig at hun vil ordne seg med profesjonell bistand etter rettsmøtet i Oslo forhørsrett i forrige uke.

- Det holder ikke å ha bilag og kvitteringer i bæreposer, innser Bjørgan.

- Hvordan vil du beskrive tida siden du ble konkurs i fjor vår?

- Jeg har hatt store kjærlighetssorger, tannverker og andre traumer. Dette ligger på samme nivå. Du verden hvor fantastisk det er å se at en overlever hver gang! Men, ingen av delene har vært noe moro.

- Hvordan skal du komme deg ovenpå igjen?

- Akkurat nå er jeg sykemeldt, men så straks pressen slutter å plage meg med denne saken, skal cha-cha-cha-skjørtet på igjen. So just watch me...

Nytt show

For Bjørgan ligger ikke på latsida, og er allerede i gang med å forberede et nytt show.

- Det blir et slags standup-show. Jeg jobber med det nå og vet ikke helt hvor vi ender. Uansett deilig å ha fokus på det jeg liker å holde på med, sier Bjørgan, som i fjor sommer måtte avlyse sitt «one-woman-show» «Blakk og blid» i Stavern.

«Etter å ha blitt slått personlig konkurs tidligere i år, har jeg ikke vært i stand til å mobilisere nok pågangsmot og de ressurser som er nødvendig for å sette opp et nytt og godt nok sommershow,» skrev Bjørgan i en pressemelding.

- Ta handelsskolen

- Hvordan kan denne erfaringen bli til noe positivt for deg?

- Det har også jeg lurt på.

- Har du etter dette noen råd å gi andre artister?

- Ikke bli artist! Ta handelsskolen i stedet, eller gift deg med en BI-student som kan passe på deg hele tida!

- Hvordan er din økonomi nå?

- Jeg har ingen økonomi nå. Den er strammere en jeansen jeg brukte på 70-tallet. Hvor i granskauen er Røkke og Gjelsten? De skal visstnok være så snille...

ØKONOMISK ROTEHODE: Revyartisten Mari Bjørgan er den første til å innrømme at hun ikke er noe økonomisk talent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media