SER VI RUFFEN PÅ LERRETET? Bildebokuniverset kan bli film - 44 år etter at den første boka kom. Foto: Thore Hansen / Gyldendal
SER VI RUFFEN PÅ LERRETET? Bildebokuniverset kan bli film - 44 år etter at den første boka kom. Foto: Thore Hansen / GyldendalVis mer

Nå kan Sjøormen Ruffen bli film

Norsk produksjonsselskap snuser på bildebokuniverset.

(Dagbladet): De detaljrike barnebøkene om sjøormen Ruffen, skapt av forfatter Thor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen, kan bli film. Det skriver Filter Film og TV.

Ifølge nettstedet har produksjonsselskapet Maipo begynt å se på mulighetene for å lage en animasjonsfilm om den nostalgiske ormen, og produsent Synnøve Hørsdal skal snart til Kina for å lete etter animatører, medprodusenter og distributører.

- Vi prøver det ut, og ser hva vi kan få til. Det er en voksende middelklasse med barn og dermed et voksende marked for familieunderholding i Kina. Da tenker vi at vi kan ha noe å tilby, sier Hørsdal til Filter Film og TV.

Hørsdal understreker at Ruffen-prosjektet er i startfasen, og at ingenting er avklart - foreløpig.

Det er 44 år siden vi ble introdusert for universet til sjøormen med pyntestjerne i panna, som bare viser seg for mennesker på tirsdager og onsdager.

Bringsværd og Hansen gjorde comeback med boka «Ruffen og tiden som gikk i stykker» i januar. Dagbladets anmelder var imponert og kalte boka «En tvers gjennom fin fyr i et herlig tekst- og bildeunivers». Hele anmeldelsen kan du lese her (krever innlogg).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram