Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kan Sjøormen Ruffen bli film

Norsk produksjonsselskap snuser på bildebokuniverset.

SER VI RUFFEN PÅ LERRETET? Bildebokuniverset kan bli film - 44 år etter at den første boka kom. Foto: Thore Hansen / Gyldendal
SER VI RUFFEN PÅ LERRETET? Bildebokuniverset kan bli film - 44 år etter at den første boka kom. Foto: Thore Hansen / Gyldendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De detaljrike barnebøkene om sjøormen Ruffen, skapt av forfatter Thor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen, kan bli film. Det skriver Filter Film og TV.

Ifølge nettstedet har produksjonsselskapet Maipo begynt å se på mulighetene for å lage en animasjonsfilm om den nostalgiske ormen, og produsent Synnøve Hørsdal skal snart til Kina for å lete etter animatører, medprodusenter og distributører.

- Vi prøver det ut, og ser hva vi kan få til. Det er en voksende middelklasse med barn og dermed et voksende marked for familieunderholding i Kina. Da tenker vi at vi kan ha noe å tilby, sier Hørsdal til Filter Film og TV.

Hørsdal understreker at Ruffen-prosjektet er i startfasen, og at ingenting er avklart - foreløpig.

Det er 44 år siden vi ble introdusert for universet til sjøormen med pyntestjerne i panna, som bare viser seg for mennesker på tirsdager og onsdager.

Bringsværd og Hansen gjorde comeback med boka «Ruffen og tiden som gikk i stykker» i januar. Dagbladets anmelder var imponert og kalte boka «En tvers gjennom fin fyr i et herlig tekst- og bildeunivers». Hele anmeldelsen kan du lese her (krever innlogg).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart