PÅ SENKVELD: Ben Caplan og Katzenjammer framførte «Fairytale of New York» på innspillingen av «Senkveld» i går, som vises på TV 2 i kveld. Foto: Karina Rønning/Wimp
PÅ SENKVELD: Ben Caplan og Katzenjammer framførte «Fairytale of New York» på innspillingen av «Senkveld» i går, som vises på TV 2 i kveld. Foto: Karina Rønning/WimpVis mer

- Nå kan vi feire med en whiskey

Katzenjammer har gjort nyinnspilling av «Fairytale of New York».

De siste månedene har streamingtjenesten Wimp satt i stand ulike nyinnspillinger av gamle 80-tallshits med både norske og internasjonale artister i hovedrollen. Prosjektet heter «Forever Young» og avsluttes denne uka med kultjulelåta, «Fairytale of New York» av The Pouges.

- Utradisjonelt Den coverversjonen er det Katzenjammer og den kanadiske artisten Ben Caplan som står for, og blir vist fram på «Senkveld» i kveld.

- Det er noe med noe magisk med det å spille inn ei sånn julelåt. Vi ble spurt om å gjøre denne låta, men hadde i utgangspunktet tenkt at den lå litt nærme det vi i Katzenjammer driver med til vanlig, men så fikk vi med oss Trondheimsolistene også. Da ble det en litt utradisjonell pakke, sier Marianne Sveen i Katzenjammer.

- Vi er jo glad i utradisjonell musikk, og «Fairytale of New York» er jo betydningsfull for mange. Jeg synes det er viktig å ha bredde i julemusikken. At det ikke bare er «Jeg er så glad hver julekveld» og slike sanger, selv om det er veldig fint det også, sier hun.

«Fairytale in New York» er basert på en irsk drikkevise. Men Sveen bedyrer at de holdt seg unna whiskeyen under innspillinga av låta.

- Under andre omstendigheter hadde det nok blitt en whiskey. Ban Caplan var med oss på turneen i England, og der ble det nok av den slags. Men vi kan heller feire med en whiskey nå som låta er ute, sier hun.

Fire damer - Hvem er det som inntok rollen til Shane McGowan, da?

- Vi så på det slik at låta er en slags kjærlighetsdialog, hvor Ben faktisk fikk seg fire damer.

- Låta handler om fylliker og kulde i New York. Det er kanskje lett å relatere seg til det?

- Når man skal tolke andre sanger, så er det viktig å være ydmyke og respektere budskapet, men man må tørre å vri det litt om. Vi har fokusert mest på julestemninga , men likevel bevart sårheten og tristheten i låta, sier Sveen.

Etter et hektisk år med rundt 200 reisedøgn og turnéring i Tyskland, Nederland, Belgia, Russland, Skottland, England, Danmark og Sverige, gleder Sveen seg til tida som kommer.

- Vi har gledet oss lenge til jula, og feirer selvfølgelig hjemme i Norge, sier Katzenjammer-medlemmet.

Gir ut plate I dag slipper WIMP og EMI den offisielle «Forever Young»-samlingen, bestående av alle de 30 originallåtene de har trukket fram i løpet av november, samt de seks nye innspillingene med norske artister, blant annet «Fairytale of New York».

 - Vi tok sats når vi planla høstens store redaksjonelle Wimp-aktivitet, og med «Forever Young» har vi truffet bredt og smalt på samme tid. Vi har stor tro på denne typen aktiviteter i vår musikktjeneste, og tilbakemeldingene har vært så gode at vi er sikre på at vi kommer til å jobbe mer med slike ting framover; Alle de seks nyinnspilte låtene har vært inne på Wimp Topp 20 i måneden, og spillelistene har gitt flere streams enn vanlig. Det er tydelig at våre brukere både liker og bruker denne type musikkaktiviteter, og for mange har det kanskje også vært en påminnelse og inspirasjon med tanke på hvor mye bra musikk som finnes, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.