Nå kaster Hulu VPN-kundene ut i kulda

Strømmetjeneste sperrer IP-addresser.

BLIR UTILGJENGELIG: «Family Guy» er en av mange tv-serier som er tilgjengelig på Hulu kort tid etter amerikansk visning. Nå mister VPN-brukere tilgangen, noe som vil si at bakdøra for brukere utenfor USA stenges.
BLIR UTILGJENGELIG: «Family Guy» er en av mange tv-serier som er tilgjengelig på Hulu kort tid etter amerikansk visning. Nå mister VPN-brukere tilgangen, noe som vil si at bakdøra for brukere utenfor USA stenges. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Den amerikanske strømmetjenesten Hulu har ifølge TorrentFreak begynt å slå ned på brukere utenfor USA som forsøker å få tilgang på innholdet deres via VPN, altså anonymiseringstjenester som maskerer IP-addresser og gjerne får det til å se ut som om brukeren befinner seg i et annet land.

Hulu har ikke kommet med noen annonsering om tiltaket, men skal ha blokkert IP-addressene til alle kjente VPN-tjenester.

Forsøker man å komme inn på Hulu-innhold via en VPN nå, vil man møte følgende tekst:

- Basert på IP-addressen din la vi merke til at du forsøker å få tilgang til Hulu via et anonymt proxy-verktøy. Hulu er i øyeblikket ikke tilgjengelig utenfor USA. Om du bor i USA må du skru av anonymiseringen din for å få tilgang på Hulu-videoer.

Bekymret for privatlivBlant dem som er kritiske til avgjørelsen er Andrew Lee, sjef for VPN-tjenesten Private Internet Access, er bekymret for hva dette vil bety for brukere i USA, som benytter tjenesten for å beskytte privatlivet sitt og nå blir rammet på lik linje med brukere i utlandet.

- Mange av våre kunder lar kontoene sine være påslått 24 timer i døgnet, 365 dager i året, sier han til TorrentFreak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer