Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Børning 3»

Nå kommer «Børning» 3

Råner videre i film nummer tre.

TRAILER: «Børning 2» kom ut i 2016, med Anders Baasmo Christiansen, Nina Husøy, Sven Nordin og Otto Jespersen på rollelista. Nå har skaperne bak fått støtte til en tredje «Børning»-film. Video: SF Studios Norge Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Publikumssuksessen «Børning 2» får en oppfølger.

Det melder Norsk filminstitutt i en pressemelding, der de annonserer at actionkomedien har fått 15 millioner i produksjonstilskudd.

I pressemeldinga står det at handlinga tar oss fra Norge til Tyskland, og ender i et ellevilt løp på racingbanen Nürburgring.

Allerede i fjor uttalte filmens produsent John M. Jacobsen at de vurderte å legge den tredje «Børning»-filmen til Tyskland, for å unngå en dyr momsregning.

Barnefilm-tilskudd

Norsk filminstitutt gir samtidig produksjonstilskudd til en annen norsk film, «Knutsen & Ludvigsen og det store dyret», som får 7 millioner.

FRA MUSIKK TIL FILM: Se traileren til «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», som nå får en oppfølger. Video: Norsk Filmdistribusjon Vis mer Vis mer

Animasjonsfilmen er oppfølgeren til «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», som kom på kino i 2015.

I den nye filmen får publikum et gjensyn med tunnelboerne Knutsen og Ludvigsen, som denne gang tror de kan miste tunnelen sin. For å redde den må de finne den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen. Men hvor er han?

Kinovinner

Mens «Børning» (2014) ble sett av 380 000 på kino, trakk «Børning 2» over 435 000 nordmenn til kinosalen i 2016, noe som gjorde actionkomedien til årets tredje mest sette film på norske kinoer.

Dette til tross for at filmen ble slaktet av Dagbladets anmelder, som stemplet «Børning 2» som lat, dum og kvinnefiendtlig.

Det falt ikke i god jord hos gjengen bak filmen, som stemplet anmeldelsen som «tøv» og «på jordet».

På «Børning»-rollelista finner vi profilerte skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Marie Blokhus, Sven Nordin, Otto Jespersen og Henrik Mestad.

De to førstnevnte ble for øvrig nylig foreldre til en sønn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!