<strong>BLIR FILM:</strong> Suksesserien «Breaking Bad» blir film, men ikke alle er like begeistret. Foto: Sony Pictures Television.
BLIR FILM: Suksesserien «Breaking Bad» blir film, men ikke alle er like begeistret. Foto: Sony Pictures Television. Vis mer

Nå kommer «Breaking Bad»-filmen: - Vær så snill. La være

- Kyniske forsøk på å utnytte publikums kjennskap til en eksisterende merkevare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem år etter den dramatiske finalen, kommer filmen basert på serien «Breaking Bad».

Ifølge The Hollywood Reporter jobber serieskaper Vince Gilligan med et «to timer langt prosjekt som kommer til å finne sted i «Breaking Bad»-universet». Prosjektet har fått arbeidstittelen «Greenbrier».

The Albuquerque Journal skriver at filmingen vil begynne i Albuquerque denne måneden. Avisa skriver også at filmen følger «flukten til en kidnappet mann og hans reise mot frihet».

Ifølge nettstedet Slash Film er denne mannen ingen ringere enn «Breaking Bad»s elskverdige metamfetamin-kokk Jesse Pinkman, spilt av skuespilleren Aaron Paul.

Paul vant tre Emmy-priser for rollen i 2010, 2012 og 2014.

Mulig TV-film

Filmen vil ifølge nettstedet følge hendelsene som utspiller seg umiddelbart etter seriefinalen.

Det er ikke første gangen Gilligan utvider «Breaking Bad»-universet. Prequel-serien «Better Call Saul» har nylig høstet gode kritikker for sin fjerde sesong.

Det spekuleres også i om filmen vil bli vist på kinoer, eller eksklusivt på TV. Nettstedet Screen Rant spår at en TV-film vil kunne dra seertall på linje med seriefinalen, som ble sett av hele 10 millioner første gang den ble sendt.

OBS! Spoiler-advarsel!

I «Breaking Bad»s siste sesong blir Jesse Pinkman kidnappet av en gruppe nynazister, som holder ham som fange og tvinger ham til å produsere narkotika for dem. I seriefinalen blir Pinkman reddet av seriens andre hovedperson, kjemilæreren og narkobaronen Walter White.

White rydder nynazistene av banen, men dør selv i heltedåden, og det siste vi ser er Pinkman som unnslipper åstedet mens han ler manisk og gråter om hverandre. Det er her filmen, ifølge Slash Film, vil plukke opp tråden.

Spoilere slutt!

Skrekkeksempler

Selv om fansen jubler, er det ikke alle som er like positivt innstilt til ideen. Stuart Heritage skriver i The Guardian at filmen kan være «Vince Gilligans verste idé noensinne».

- Jeg kan ikke snakke for noen andre enn meg selv, men jeg kommer til å tilbringe de neste ukene med å sende anonyme postkort til mektige personer i Hollywood. Der vil jeg skrive den mest alvorlige advarselen jeg kan tenke meg: «Sex and the City 2».

Han sikter til den andre filmatiseringen av TV-serien «Sex and the City», som han trekker fram som et skrekkeksempel på filmatiseringer av TV-serier. Han nevner også HBOs planer om en filmatisering av serien «Deadwood», og planene om en spin-off-film knyttet til serien «The Walking Dead», med skuespilleren Rick Grimes.

- Kynisk

Etter nøye forbehold om at filmatiseringer av TV-serier kan bli bra, ramser Heritage opp eksempler på det motsatte:

- Men likevel: La være. Vær så snill, la være. Det funker aldri når TV-serier filmatiseres. Sett bort ifra «Sex and the City 2» - som egenhendig ødela det som fram til da hadde vært en smart satire om en bestemt type New York-beboere - la oss heller ikke glemme «Baywatch»-filmen «Miami Vice»-filmen, «CHiPs»-filmen, «Dark Shadows»-filmen, «Flintstones»-filmen, «Bewitched»-filmen, «The A Team»-filmen, «The Saint»-filmen, «Lost in Space»-filmen, og ikke minst: «Charlie's Angels: Full Throttle». Disse filmene var uten unntak kyniske forsøk på å utnytte publikums kjennskap til en eksisterende merkevare. Og alle var regelrett deprimerende.

Ingen premieredato er satt for filmen foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer