Nå kommer de hjem til deg

NEW YORK (Dagbladet): Når internettkongene i American Online nå slår seg sammen med medieimperiet Time Warner, betyr det at underholdningskjendisene snart kommer direkte inn i stua: Den nye giganten kan servere deg filmpremierer og plateslipp i sofaen.

Time Warner er selskapet bak artister som Björk, Madonna og Cher - og filmsuksesser som «You've got mail» og «The Matrix».

Hvert fjerde album på USAs Top100-liste for 1998 ble gitt ut av et Time Warner-selskap, et selskap som også har CNN, TNT, Cartoon Network, Time, People, Sports Illustrated, Cinemax, Turner Classic Movies og et hav av andre tunge tv-kanaler og magasiner.

«You've got mail» handler ikke lenger om brevveksling, men om en hel underholdningsverden på en liten skjerm.

Men det vil fortsatt ta noen år før dette blir virkelighet, sier spesialistene.

Denne virkeligheten skremmer handelsstanden, som frykter at butikkdød. Og om få år vil vi få interaktivt TV-utstyr med internetttilgang og e-post. Det er mer enn 148 millioner medlemmer innenfor AOL-systemet.

Under Time Warner-hatten er det nesten 168 millioner abonnenter.

Kanskje ikke så rart at Time Warners Ted Turner i går sa at sammenslåingen var bedre enn sex. Og hans nyseparerte kone, Jane Fonda, har også lite å gråte for. Da paret giftet seg fikk Jane aksjer i gave av sin Ted. I går var gevinsten på 60 millioner dollar.

TOM HANKS OG MEG RYAN: Stjerner i suksessfilmen «You've got mail». Snart kan internettgiganten AOL sende dem rett inn i stua di.