<strong>GJENFORENES:</strong> Abba spiller en ny musikk sammen: Fra høyre: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson. Bildet ble tatt i 1977. Foto: NTB scanpix
GJENFORENES: Abba spiller en ny musikk sammen: Fra høyre: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson. Bildet ble tatt i 1977. Foto: NTB scanpix Vis mer

Abba:

Nå kommer det ny musikk fra Abba: - Perfekt timing

Spilte inn musikk sammen for første gang på 35 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Abba er et av tidenes største popband. Nå utgir de ny musikk - 36 år etter at gruppa ble oppløst i 1982.

Det oppgir Abbas manager, Görel Hanser, i en pressemelding, ifølge den svenska avisa Aftonbladet. Det ser ut til at popgruppa spilte inn musikken i løpet av fjoråret.

- Etter 35 år kjente vi alle fire at det hadde vært gøy å gå sammen i studio igjen og lage musikk. Og det gjorde vi. Det føltes som om tiden hadde stått stille og at vi bare hadde vært på ferie, sier bandet i en felles uttalelse.

Abba består av Agnetha Fältskog (68), Björn Ulvaeus (73), Benny Andersson (71), og Anni-Frid Lyngstad (72). De var aktive mellom åra 1972 og 1982.

PÅ SCENEN IGJEN: Etter premieren av «Mamma Mia! The party» i Stockholm sto Anni-Frid, Agnetha, Björn og Benny sammen på scenen igjen. Video: Reuters / Kristin Kaspersen / Svein Dybdahl / DBTV Vis mer Vis mer

- Fantastisk

MGP-profil og Abba-entusiast Per Sundnes (51) reagerer med glede når Dagbladet gjør ham oppmerksom på nyheten.

- Det er helt topp. De sitter jo med ræva full av musikk, og det kan ikke bli nok Abba i verden. Samtidig tror de nye generasjonene at «Mamma Mia»-filmen er Abba. Derfor er det fint at de kommer med ny musikk, slik at de får se hvem de egentlig er, sier MGP-nestor Per Sundnes til Dagbladet.

Det er foreløpig snakk om to nye låter, som begge ble spilt inn i fjor sommer. En av disse har fått tittelen «I still have faith in you».

Ifølge Aftonbladet skal låta framføres av medlemmene, visst nok i hologramform, på NBC og BBC i desember.

TØFT: Agneta Faltskog forteller her åpenhjertig om den tøffe tiden etter ABBA-suksessen. Video: God Kveld Norge / TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Popgruppa kan skilte med store hits som «Mamma Mia», «Dancing Queen», «Gimme! Gimme! Gimme!» og «The Winner Takes It All».

Abba ble dannet i 1972 og slo gjennom da de vant Eurovision to år seinere med «Waterloo». De gjorde sitt siste studioopptak i 1982.

Ny utstilling

Det er nærliggende å tro at nyheten om fersk musikk fra en av verdenshistoriens største popgrupper har noe å gjøre med den nye utstillingen på Abba-museet i Stockholm.

Allerede i mars skrev PR-byrået Zap til Dagbladet at en ny utstilling, som tar for seg hele historien om hva som skjedde med musikerne etter at de gikk hvert til sitt for 36 år siden, var på vei.

Utstillingen, som altså er et samarbeidsprosjekt mellom de fire ikonene, åpner 8. mai.

<strong>JUBLER:</strong> Per Sundnes synes det er stas med to nye ABBA-låter. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
JUBLER: Per Sundnes synes det er stas med to nye ABBA-låter. Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer

Sundnes synes det er morsomt at det blir utgitt ny musikk samtidig som det kommer en ny ABBA-utstilling.

- Helt perfekt timing. Du kan ha være den mest ihuga punkeren, som hata Abba på 70-tallet, men går du inn på det museet er det som å gjennoppleve 70-tallet på nytt. Det er helt fantastisk. Det var faktisk punk å like Abba på den tida, og det er Abba som står igjen, ikke punkerne, fortsetter Sundnes.

- Ingen gjenforening

Den som drømmer om å oppleve en konsert med Abba i nærmeste framtid må, ja nettopp, fortsette å drømme. Det sier manageren til Aftonbladet.

– Nei, ikke Abba. Det skal vi ikke regne med, det kommer ikke til å skje, sier Hanser.

Han utelukker derimot ikke at det kommer flere nye låter med tiden.

– Det vet vi ikke. Vi er veldig glade for at det har blitt to sanger, sier Hanser.

Benny Andersson har tidligere uttalt at en konsertgjenforening er utelukket.

- Nei, vi kommer ikke til å dukke opp. Vi finnes ikke lenger og det har vi ikke gjort siden 1982, sa han i et intervju med svenske TT i 2012.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer