Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer enda en bok om Treholt-saken

Harald Stanghelle hevder han vil komme med nye opplysninger.

SKRIVER OM TREHOLT: Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle vil skrive en bok som følger Treholt-saken fra a til å. Foto: Scanpix
SKRIVER OM TREHOLT: Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle vil skrive en bok som følger Treholt-saken fra a til å. Foto: Scanpix Vis mer

- Det kommer fram nye opplysninger i boka. Men jeg skal ikke påstå at opplysningene snur opp ned på saken, sier Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle, til Dagbladet.

Mer vil ikke Stanghelle si om sine nye opplysninger.

Han forteller at han skal vente til Gjenopptakelseskommisjonen har sagt sitt før han ferdigstiller boka, og forventet utgivelse er til høsten.

Flere avsløringer Bokannonseringen kommer samme dag som svarfristen for dem som vil gi opplysninger til Gjenopptakelseskommisjonen. Arild Rønsen har i dag varslet at han vil komme med avsløringer.

- Jeg har avsløringer som kommer til å endre vår oppfatning om Treholt-dommen. Dette peker i samme retning som de andre mistankene om at pengebeviset er forfalsket, sier Rønsen til Dagbladet.

Stanghelle, som tar delvis permisjon fra jobben, er heller ikke alene om å presentere historien om Arne Treholt i bokform. I årenes løp har det kommet ut nærmere 20 bøker om saken, og senest i høst kom boka «Forfalskningen - Politiets løgn i Treholt-saken».

Helhetlig perspektiv - Hvorfor skal folk lese enda en bok, Stanghelle?

- Det er et godt spørsmål, men ser man på det som har kommet ut er det en bok som mangler. Det er en bok med et helhetlig perspektiv, og som også belyser de politiske over- og undertonene.

Stangelle mener også at de tidligere bøkene har blitt skrevet av forfattere som har støttet enten Treholt eller påtalemaktene.

- Jeg vil gi et helhetlig perspektiv som strekker seg fra dagen Treholt ble arrestert, og fram til saken nå blir endelig avgjort. Hvis saken blir gjenopptatt, vil jeg derfor vente med å fullføre boka, sier han.

- Utfordrende Stanghelle innrømmer likevel at det har vært krevende å skrive om et tema som har blitt så massivt dekket i både aviser og i bokform.

- Det er utfordrende, men samtidig er det noe med at Treholt-saken også er en fortelling. Slik jeg opplever det har ikke den historien blitt fortalt på en grundig måte, sier Stanghelle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media