LANSERES I KVELD: Amerikanske medier melder at Facebook i kveld lanserer en egen mobiltelefon, produsert av taiwanske HTC. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
LANSERES I KVELD: Amerikanske medier melder at Facebook i kveld lanserer en egen mobiltelefon, produsert av taiwanske HTC. Illustrasjonsfoto: SCANPIXVis mer

Nå kommer Facebook-mobilen

Aldri fred å få.

Hvor stor del av våre digitale liv ønsker vi egetlig å leve i Facebooks univers?

Mens noen av oss opplever at mengden kommersielle budskap og hjernedøde statsumeldinger i Facebook-feeden er i ferd med å velte langt over smertegrensen, vil de ansvarlige bak nettsamfunnet knytte oss enda tettere til den sosiale krambua.

Ifølge flere troverdige nyhetskilder vil Facebook i løpet av kvelden, norsk tid, lansere en egen Facebook-telefon.

Telefonen, som ifølge blant andre New York Times skal produseres av HTC, virker ikke å være spesielt oppsiktsvekkende som teknologisk produkt betraktet.

Det er hvordan Android-telefonen løfter Facebook og Facebook-applikasjoner fram på hjem-skjermen, som vil skille den fra konkurrentene i markedet.

Her får du Facebooks nyhetsstrøm rett i fleisen, hver gang du tar fram telefonen.

Mens det som er lekket om tekniske data og ytelse peker mot en helt grei mellomklassetelefon med en modifisert utgave av Android 4.1.2, håper Facebook at rask tilgang til nettsamfunnets funksjoner skal lokke kjøpere - og knytte dem enda tettere til fjesbokas univers.

At Facebook vil inn i telefonmarkedet, er en naturlig konsekvens av at selskapet nå brukes mer på mobile enheter enn på stasjonære og bærbare datamaskiner. Facebook-framtida er mobil, og det gjelder å posisjonere seg i konkurransen mot Google og Apple.

Ifølge New York Times er det spesielt utenfor USA Facebook har forhåpninger til telefonen. Der tjener nettsamfunnet lite penger på sine mange brukere - og trenger å komme helt ned i lomme og lommebok.

Personlig synes jeg dette høres ut som et helt uvanlig lite fristende produkt. Hva tenker du?