Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer Facebook-varselet du helst ikke vil se

Skal advare brukere mot digitale angrep.

VIL BESKYTTE BRUKERE: Facebook lanserte fredag en varsling som skal gi brukere beskjed hvis deres konto har vært under digitalt angrep fra statlig støttede hackere. «Vennligst sikre kontoene dine nå» lyder beskjeden hvis du har vært uheldig. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
VIL BESKYTTE BRUKERE: Facebook lanserte fredag en varsling som skal gi brukere beskjed hvis deres konto har vært under digitalt angrep fra statlig støttede hackere. «Vennligst sikre kontoene dine nå» lyder beskjeden hvis du har vært uheldig. Foto: Jan Haas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nylig lanserte Facebook en varsling som vil melde fra til brukere hvis det er mistanke om at kontoen deres har vært mål for angrep fra inntrengere som jobber på vegne av en nasjonalstat, skriver Business Insider.

- Mens vi alltid har tatt grep for å sikre kontoer som vi mener har vært i fare, bestemte vi oss for å vise denne ekstra advarselen hvis vi har en sterk mistanke om at angrepet kan være statlig støttet, skriver Alex Stamos, Facebooks sikkerhetsdirektør, på selskapets blogg.

Skadelig programvare - Vi gjør dette fordi disse typer angrep har en tendens til å være mer avanserte og farlige enn andre, og vi oppfordrer sterkt berørte folk til å ta de nødvendige tiltak for å sikre alle sine online-kontoer, skriver Stamos videre.

Sosiale medier-giganten understreker at en slik varsling ikke indikerer at Facebook selv har blitt hacket.

En slik varsling tyder imidlertid på at ens datamaskin eller smarttelefon inneholder skadelig programvare, som ondsinnede aktører bruker for å få tilgang til ens kontoer, skriver Business Insider.

I høst kunne Facebook hake av for en milepæl: I august var nemlig 1 milliard mennesker innlogget på det sosiale nettverket på én og samme dag. Kort tid senere kom «tommel ned»-knappen, som skapte debatt da den ble lansert.

- Avdekke angrep Skulle du få en varsling om digitalt angrep oppfordrer Facebook til å ombygge eller erstatte ethvert system som kan ha blitt infisert av virus, så vel som å slå på påloggingsgodkjenning.

- Vi håper at disse advarslene vil hjelpe dem som trenger beskyttelse. Vi vil fortsette å forbedre vår evne til å forebygge og avdekke angrep av alle slag mot personer på Facebook, skriver Stamos i blogginnlegget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!