BLIR FILM: Neste år starter innspillinga av filmen om spillet Tetris. Ifølge produsenten blir det en science fiction-thriller. Foto: NTB Scanpix
BLIR FILM: Neste år starter innspillinga av filmen om spillet Tetris. Ifølge produsenten blir det en science fiction-thriller. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nå kommer filmen om denne spillserien

Spillet Tetris blir del av filmtrilogi.

(Dagbladet): Det er ikke noe nytt at filmbransjen tidvis henter inspirasjon fra populære tv-spill.

I fjor slapp Columbia Pictures filmen «Pixels», som har med elementer fra både spillseriene Pac-Man og Space Invaders.

I 2001 spilte Angelina Jolie i filmatiseringa av spillserien «Tomb Raider», som karakteren Lara Croft.

Nå begynner endelig brikkene å falle på plass for filmen om det folkekjære spillet Tetris.

Filmes i Kina Prosjektet ble annonsert i fjor, men Deadline kan nå melde at filmen har fått et budsjett på hele 80 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 655 millioner norske kroner i dagens kurs.

Filmen er blir omtalt som et sci-fi thriller, og blir et internasjonalt samarbeid mellom Kina og USA.

Den skal produseres av produsent Larry Kasanoff og Bruno Wus nye filmselskap, Threshold Global Studios.

Innspillinga starter i Kina neste år, med kinesere i hovedrollen. Filmen vil derimot markedsføres over hele verden når den tid kommer, mener Kasanoff.

Til Deadline forteller han at filmen «ikke blir som du tror, det blir heller en kul overraskelse». Ifølge ING har Tetris selv arbeidet lenge for at denne filmen skulle bli noe av.

«Tetris The Movie» blir første del av en trilogi. Det er ikke kjent hvorvidt spillet vil ha en rolle i de to følgende filmene.

Hindrer flashbacks Tetris ble skapt av en sovjetisk dataprogrammerer og er ett av svært få kulturprodukter som ble overført fra øst til vest under den kalde krigen.

I 2014 feiret spillet sitt 30-årsjubileum.

Å spille dataspillet Tetris etter å ha vært utsatt for en traumatisk hendelse kan ifølge forskning fra 2010 redusere sjansen for at minnene kommer tilbake i såkalte flashbacks.

- Dette kan tyde på at spillet ikke bare er en distraksjon, men at det faktisk forstyrrer og legger en ekstra byrde til mekanismene som former de påtrengende minnene. Tetris sletter ikke minnet - men det tar brodden av den mest påtrengende delen av minnet, sa Emily Holmes, forsker i klinisk psykologi ved Oxford-universitetet, den gang.