Nå kommer filmene om Frankensteins «mamma» - samtidig

To kjente fjes som Mary Shelley.

SPILLER SAMME ROLLE: Nå kommer det to filmer om Frankenstein-forfatter Mary Shelley (midten), med Sophie Turner og Elle Fanning i hver sin film.
SPILLER SAMME ROLLE: Nå kommer det to filmer om Frankenstein-forfatter Mary Shelley (midten), med Sophie Turner og Elle Fanning i hver sin film.Vis mer

(Filtermagasin.no): Sophie Turner — kjent for sin rolle som Sansa Stark i «Game of Thrones» — utvider sin karriere.

Nå er hun klar for rollen som Mary Shelley - forfatteren av «Frankenstein»-boka.

Det er regissør Coky Giedroyc («Penny Dreadful») som skal ta for seg prosjektet «Mary Shelley's Monster», skriver Deadline.

Ikke alene Samtidig er også en annen film om Shelley under utvikling. «A Storm in the Stars», fra Haifa Al-Mansour («Wadjda - Den grønne sykkelen»), med Elle Fanning («Super 8», «Maleficent») i rollen som den unge forfatteren, skriver Slashfilm.

Enda en dobbeltfilm om fabelprosa-forfattere på gang der altså - i juli rapporterte vi om de to planlagte Tolkien-filmene.

Sophie Turner skal spille en plaget versjon av forfatteren, i tiden hun skrev på boken fra hun var 18 til hun var 21.

Produsent Rose Ganguzza beskriver filmen slik:

- Det er historien om den mest ekstraordinære av det 19. århundrets tenåringsheltinner, fortalt på en følelsesrik, sexy og moderne måte. Filmen er ikke et periodedrama. Det er en historie om ungdom som transcenderer tid, en gotisk romanse, et kjærlighetstriangel som involverer en mørk passasjer.

Filmen med Elle Fanning i hovedrollen baserer seg rundt samme tid, og skal fokusere på forfatterens lidenskapelige forhold til poeten Percy Bysshe Shelley (han som skrev diktet «Ozymandias», som referert i siste sesong av «Breaking Bad»).

Bølge av like filmer Noe av det mer spennende her er regissør Al-Mansour, Saudi-Arabias første kvinnelige filmskaper, som i fjor lagde filmen om Wadjda, en annen ung kvinne som ikke passet helt inn i sin samtids normer.

Manuset er av nykommeren Emma Jensen. Ingen av filmene har klarlagt premieredato ennå - men begge starter produksjon i løpet av det nærmeste året.

I den nye biopic-bølgen er dette første gang vi får se Mary Shelleys liv filmatisert, og nå altså minst to ganger i løpet av to år.

Mer Frankenstein Artig nok - i fjor var det to filmer på gang om «Frankenstein»-monsteret - den ene med Aaron Eckhart i hovedrollen i en forglemmelig actionfest, den andre - «Frankenstein», som ennå ikke er kommet — med blant andre Daniel Radcliffe i rollen som hjelperen Igor.

«Frankenstein» kom ut i 1818, og er regnet som den første science fiction-boken noensinne. Historien om doktor Frankenstein og hans skapning - bragt til live av den fremadstormende elektrisiteten - er blitt filmatisert veldig mange ganger.

Og det stopper ikke. Filmstudioet Universal har nå planer om å forene alle sine klassiske monsterene - Frankenstein, Dracula, The Wolf Man, Mumien, og så videre - i et slags «Avengers»-inspirert fellesunivers.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.