SUKSESS: Russell Crowe som gladiatoren Maximus ble populær blant både kritikerne og kinopublikummet i 2000. Nå kommer en oppfølger til filmen. Foto: Universal
SUKSESS: Russell Crowe som gladiatoren Maximus ble populær blant både kritikerne og kinopublikummet i 2000. Nå kommer en oppfølger til filmen. Foto: Universal Vis mer

«Gladiatoren»

Nå kommer «Gladiator 2»

Mannen bak originalen er i gang med en oppfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen «Gladiatoren» fra 2000 var en braksuksess. Den hentet inn elleve Oscarnominasjoner, fem Oscar-priser og nesten fire milliarder kroner.

Nå skal regissør og produsent Ridley Scott omsider lage en oppfølger, skriver filmmagasinet Deadline.

Siden 2000 har det blitt spekulert i når universet rundt gladiatoren Maximus, spilt av Russell Crowe, skal vende tilbake.

Produsent Walter Parks sa følgende til Chicago Sun-Times i 2003:

- Maximus døde i den første filmen, men romerne hadde stor tro på livet etter døden.

Det virker imidlertid ikke å være i Scotts planer at Maximus skal stå opp fra de døde.

Ny helt

Ifølge Deadlines kilder skal handlingen i oppfølgeren spinne rundt karakteren «Lucius». I originalen kjenner vi han som sønnen til Lucilla og nevøen til Commodus, spilt av Joaquin Phoenix.

Her blir unge Lucius og Lucilla reddet fra Commodus jerngrep om dem. Dette skjer ved at helten Maximus dreper Commodus i en gladiatorkamp, og selv dør av skadene fra kampen.

Dette gjør inntrykk på Lucius.

Scott har siden år 2000 laget kassasuksesser som «Hannibal», «The Martian» og «Prometheus». For tiden produserer han den potensielle Disney-satsingen «Merlin» og TV-serien «Raised by Wolves», skriver Deadline.

Magasinet tror Scotts tette timeplan framover vil gjøre at det vil ta tid å ferdigstille oppfølgeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer