VIL SLANKE NORGE: Programleder Henriette Bruusgaard sammen med trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul i «The Biggest Loser Norge». Foto: TVNorge
VIL SLANKE NORGE: Programleder Henriette Bruusgaard sammen med trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul i «The Biggest Loser Norge». Foto: TVNorgeVis mer

Nå kommer helnorsk versjon av «The Biggest Loser»

Slik blir våren på TVNorge.

NYDALEN/OSLO (Dagbladet): Torsdag presenterte TVNorge og SBS Discovery vårens TV-meny. 

Tidligere i dag ble det altså kjent at Jarle Andhøys leting etter den forliste båten i Antarktis, og hva som egentlig skjedde da den forsvant med tre besetningsmedlemmer i februar 2011, vil bli sendt som egen serie på TVNorge til våren.

Det fikk Dagbladet bekreftet fra Hanne McBride, mediesjef i SBS Discovery.

Under torsdagens lansering ble det også offentliggjort at TVNorge vil satse enda større innen humor. Serier som «Årsrevyen med Harald Eia» og «Mellom bakkar og berg» kommer på kanalen til neste år.

- Espen Eckbbo, Lene Kongsvik Johansen, Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen og Kevin Vågenes har latt seg inspirere av «Norge rundt» og har skapt sitt eget parodiunivers, «Mellom bakkar og berg» basert på det kjente NRK-programmet. Bård Tufte Johansen og Harald Eia har fått med seg store deler av humor-Norge for å oppsummere året som har gått i panelshowet «Årsrevyen med Harald Eia», sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og SBS Discovery. 

Slankekrig For første gang gjøres det også en helnorsk versjon av den amerikanske supersuksessen «The Biggest Loser».

- Da TVNorge i vår søkte etter overvektige til et nytt TV-program, kom det inn nesten 2000 søknader. Seerne får møte 12 mennesker som sliter med ekstrem overvekt og som ønsker å lære mer om trening, kosthold og livsstil for å skape varige endringer for seg selv og dem rundt seg. Noen ønsker å bli bedre foreldre og klare å leke med barna sine, mens andre ønsker å kunne gå til toppen av et fjell. Det er fine folk som kommer til å inspirere mange, sier Henriette Bruusgaard i en pressemelding.

Den tidligere «Alt for Norge»-programleder skal lede serien og vil også fungere som seremonimester under den ukentlige innveiingen.  

Programmet er i sin 16. sesong i USA og har blitt vist i 26 land. De to personlige trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul er også en del av programmet. 

Andre premierer Andre nye serier som kommer til våren er «Aamodt og Kjus på bortebane», hvor de to eks-alpinistene skal konkurrerer mot norske idrettsstjerner på deres egen hjemmebane.

FÅR NY SERIE: Serier som «Årsrevyen med Harald Eia» og «Mellom bakkar og berg» kommer på kanalen til neste år. Foto: TVNorge
FÅR NY SERIE: Serier som «Årsrevyen med Harald Eia» og «Mellom bakkar og berg» kommer på kanalen til neste år. Foto: TVNorge Vis mer

I tillegg kommer «Jegertvillingene», et program som følger Johanne og Kristine Thybo Hansen på jakt etter eksotiske dyr i USA.

I «Boligkrise» skal TVNorge hjelpe norske huseiere som ikke får solgt boligen sin.

Tilbake kommer også kjente program som «Helt perfekt», «4-stjerners middag», «Neste sommer», «Åndenes makt» og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».