Nå kommer historien om Harry Potters nitriste barndom

J.K. Rowling gir grønt lys til nytt teaterstykke.

ULYKKELIG BARNDOM: Harry Potters oppvekst hos den overvektige adoptivfamilien Dumling skal skildres i en kommende West End-oppsetning.  Foto: REUTERS/Peter Mountain/Warner Bros.
ULYKKELIG BARNDOM: Harry Potters oppvekst hos den overvektige adoptivfamilien Dumling skal skildres i en kommende West End-oppsetning. Foto: REUTERS/Peter Mountain/Warner Bros. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): J.K. Rowling er på ingen måter ferdig med Harry Potter helt ennå.

Nå skal hun være med å produsere et teaterstykke basert på bokuniverset, melder The Daily Mail.

Annen vri Det er jo gode nyheter for alle fans som har følt abstinenser siden den siste filmen dukket opp i 2011.

Samtidig er det klart at stykket ikke kommer til å foregå ved Galtwort, og det blir dermed ikke duket for noe gjensyn med Ronny Wiltersen eller Hermine Grang.

Snarere vil det handle om Harrys ulykkelige tidlige år hos familien Dumling, der han må sove under en trapp, blir kjeftet på av onkel Wiktor og plaget av fetteren Dudleif.

Rowling sier til Daily Mail at hun har fått utallige musikal- og teaterforespørsler de siste årene.

- Men dette prosjektet er det eneste jeg virkelig har fattet interesse for, og som har følsomheten, intensiteten og intimiteten jeg mener må til for å ta Harrys historie til scenen.

Film under planlegging Hun skal ikke skrive manuset til stykket selv, men kommer til å samarbeidet med en manusforfatter hvis navn ikke er offentliggjort ennå.

FAMILIEN I FILMEN: Fra venstre: Onkel Victor (Richard Griffiths, RIP), Dudleif (Harry Melling) og Tante Petunia (Fiona Shaw).
FAMILIEN I FILMEN: Fra venstre: Onkel Victor (Richard Griffiths, RIP), Dudleif (Harry Melling) og Tante Petunia (Fiona Shaw). Vis mer

The Daily Mail mener å vite at produsentene Sonia Friedman («The Book of Mormon») og Colin Callender («Lucky Guy») håper å ha sceneoppsetningen klar i løpet av 2015.

Rowling er for øvrig også opptatt med utviklingen av spillefilmen «Fantastic Beasts and Where to Find Them» med Warner Bros. Filmen er basert på en fiktiv bok som Harry studerte ved Galtwort, og skal etter planen ut en gang i løpet av 2016.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Filtermagasin.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer