Nå kommer «Homsepatruljen»

Snart feier den norske utgaven av «Homsepatruljen» over oss. Møt homofile Adam Schjølberg, 22 år gammel og frisør.

- Jeg håper inderlig at jeg blir tatt ut, sa homofile Adam da Dagbladet møtte ham mandag. De siste par ukene har TV3 vurdert og silet 100 norske homser. Mandag møtte 15 av dem til finale-casting.

TV3 presenterer patruljen i morgen kveld, og ville i går ikke si hvem eller hvor mange av de 15 som får danne «Homsepatruljen».

Men etter hva Dagbladet erfarer skal Adam _ som vi møtte på siste casting _ ha sluppet gjennom nåløyet.

Vil ikke ha blåkopi

Til høsten kan du se hva som skjer når patruljen slippes løs på ungkarer med lurvete leiligheter, ektemenn hvis koner ønsker dem fornyet, og menn som mangler image.

Da vi intervjuet Adam, visste den 196 cm høye mannekengen, frisøren og homsen fra Sandefjord _ nå bosatt i Oslo _ hvordan han ønsker at den norske utgaven av «Homsepatruljen» skal framstå:

- Serien må ikke bli blåkopi av originalen fra USA. Jeg så fire av episodene TV3 sendte i vinter, og det var underholdende. Men jeg tror amerikanere er mer overfladiske enn nordmenn. Norske tv-seere vil ikke ha en gjeng homser som flyr rundt og fjaser og oppfører seg homofilt. Ikke klienter som sier «Wow, dere har forandret livet mitt!» i hver episode heller.

- Hva vil seerne ha da, tror du?

- Jeg tror de vil se oss behandle klientene med jevnbyrdig resptekt, og gjøre dem noe godt, noe klientene kan ta med seg og trekke veksler på i framtida.

Aldri hatt jentekjæreste

Homsepatruljen skal kun bestå av 100 prosent homofile menn.

- Vi har hatt endel «homo light»-henvendelser, sier Ida Linchaussen i TV3.

I så måte ingen fare med Adam Schjølberg:

- Jeg har aldri vært sammen med en jente. Jo, jeg kysset en på barneskolen. Men hun ble senere lesbisk, ler 22-åringen.

Han kom ut av skapet allerede sommeren mellom sjette og sjuende klasse, bare 12 år gammel:

- Mamma spurte: «Adam, liker du gutter?» Jeg sukket lettet, og svarte «ja». Da hadde jeg visst det selv i to år. Som liten underholdt jeg pappas kamerater _ som satt samlet i stua for å se fotball _ med dragshow, sier Adam og smiler.

- Allerede dagen etter at mamma hadde fått meg til å innrømme at jeg var homofil, sa hun: «Kom Adam, nå skal du og jeg og sminke oss. Og så går vi til byen og ser på gutter!» Selvfølgelig litt «too much», men jeg er utrolig glad i henne for alt hun har gjort.

Adam jobber i velvære-kjeden «På håret». I «Homsepatruljen» blir fagfeltet hans eventuelt hud, hår og image:

- Ingen tvil om at vi homser har sans for å kle oss, te oss, bo pent og lage lekre middager. Men å gjøre serien fjasete, vil ikke funke i Norge. Spesielt ikke i homsemiljøene, mener Adam.

,TV3 håper «Homsepatruljen» skal bli høstens snakkis. Galluptallene på den populære originalserien som gikk på TV3 nylig, viser at 65 prosent av seerne var kvinner.

100 PROSENT HOMSE: Adam Schjølberg kom ut av skapet som 12-åring. Til høsten slippes «Homsepatruljen» løs på norske tv-seere. Her ordner Adam håret på kollega Christine Bech ved velværesalongen «På håret» i Bogstadveien i Oslo.