Nå kommer jentebølgen

De norske popjentenes knallsuksess skaper et dragsug av nye talenter. Nå drukner plateselskapene i demoer og brev fra jenter helt ned til 13-årsalderen. Alle vil følge etter Lene Marlin, Aqua-Lene og M2M.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske jenter gjør knallsuksess i popbransjen - og rager nå langt høyere på stjernehimmelen enn de mannlige norske artistene. Det merkes på rekrutteringen: Norske ungjenter lager demolåter på spreng fra jenterommet, mens gutta mye heller drømmer om fotballkarriere.

- Det er et klart faktum at det er mer populært blant unggutta å satse på å bli fotballproff enn popstjerne om dagen, innrømmer produsent Ole Evenrud.

- Norsk musikkbransje sliter i manko på mannlige stjerner. De mangler en popens Ole Gunnar Solskjær, en stjerne som kan få fart på rekrutteringen.

Siden a-ha slo gjennom midt på 80-tallet har det strengt tatt bare vært én mann som har fått det til ute: Espen Lind, som solgte 350000 av debutalbumet «Red» fra 1997.

- Det er nok ikke så mange gutter som vil bli en ny Espen Lind eller Stig van Eijk, konstaterer norskansvarlig Elisabeth Riksen hos Warner Music. a-ha-manager Erling Johannesen stiller den samme diagnosen. Jentebølgen skyller gutta vekk.

Marlin-effekten

Hver fjerde norske jente mellom 12 og 16 år oppgir Lene Marlin som sitt aller største kvinnelige idol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer