Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer jobb-Facebook

Helt ny Facebook kan komme i januar. Den skal erobre arbeidsdagen.

NY FACEBOOK: Nettgiganten vil at du skal bruke Facebook til å jobbe. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
NY FACEBOOK: Nettgiganten vil at du skal bruke Facebook til å jobbe. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): På «Facebook at Work» er tanken at du skal kunne ha en profil løsrevet fra den private, med alle sine familiebilder og personlige oppdateringer, og chatte med kolleger, holde kontakten med bransjen og samarbeide om dokumenter.

Litt Linkedin, litt Outlook og litt Google Drive - men i Facebooks innarbeidede, blåhvite design, og med den kjente nyhetsfeeden og muligheten til å opprette egne grupper.

Ifølge Wall Street Journal kan den nye facebooken bli rullet ut allerede i januar - selv om ingen i Facebook kan bekrefte det ennå.

Financial Times har tidligere skrevet at Facebooks egne ansatte med hell har brukt det sosiale mediet i det daglige arbeidet, og at arbeidet med en ny Facebook-versjon til jobb-bruk startet i fjor.

Må overbevise Å etablere det definitive sosiale mediet for jobb-bruk har lenge vært en våt drøm for teknologigantene. Microsoft punget i forfjor ut over ti milliarder kroner for det business-rettede sosiale mediet Yammer.

Ifølge FT blir det store spørsmålet om Facebook klarer å overbevise bedrifter om at det er trygt å jobbe på deres plattform, og at informasjonen som deles her ikke kan spores av konkurrenter.

Personvernet og sikkerheten på nettstedet og deres medfølgende telefonapper har flere ganger vært stilt spørsmål ved. Nylig innførte Facebook imidlertid muligheten til å bli brukt via det krypterte nettverket Tor.

Andre sjefer vil trolig frykte at det kan medføre massivt tidstap å åpne for Facebook på arbeidsplassen.

Vil vise film Facebook jobber med flere andre nye prosjekter for å utnytte sin unike posisjon på folks telefoner og dataskjermer.

Det er blant annet planen å bruke plattformen for lansering av nye filmer - i første rekke en serie kortfilmer basert på Twilight-universet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling