Nå kommer mobilfilm-festivalen

Film må visst ha en festival, uansett medium.

(Dagbladet.no): Film og internett er allerede gått i gang med sitt ekteskap. Film og mobiltelefon derimot, er foreløpig et stykke unna stor suksess. Eller?

Amerikanske Zoie Films inviterer nå til filmer til det de hevder er verdens første mobiltelefon-film-festival, skriver tekno-magasinet Wired. Zoie-gründer Victoria Weston tror at mobiltelefonen kan bli et viktig medium for filmskapere å jobbe med. Hun forventer faktisk å få inn sofistikerte filmer i forbindelse med festivalen.

Filmskapere står overfor et par hindere når de skal lage noe underholdende for mobilpublikummet. En ting er størrelsen på skjermen, en annen ting er vel at en mobilfilm ikke kan vare for lenge.

- Det går ikke med en karakterbasert kortfilm. Den må være med karikatur-basert, sier filmskaper og festivaldeltager Joe Miale til Wired. Han mener at filmene må fungere som en reklame i den forstand at den har en en umiddelbart poeng. <

Weston trekker frem animasjons-filmer og musikk-videoer som eksempler på hva som kan fungere på en liten skjerm. Festivalen regner med at rundt 100 filmskapere melder seg på og kjemper om blant annet en reise til Filippinene. Festivalen skal starte rundt første desember.

<B>KANSKJE IKKE?</B> Krigsfilmer slik som «Troy» med Brad Pitt i spissen er kanskje ikke typen film som fungerer på mobiltelefon-skjermen.