GJENOPPSTÅR:  I 1993 hadde komedien «Mrs. Doubtfire» premiere. Filmen ble umiddelbart en suksess, og den nest mest sett det året. Nå jobbes det med et nytt manus til en oppfølger. Foto: 20TH CENTURY FOX / Stella Pictures
GJENOPPSTÅR: I 1993 hadde komedien «Mrs. Doubtfire» premiere. Filmen ble umiddelbart en suksess, og den nest mest sett det året. Nå jobbes det med et nytt manus til en oppfølger. Foto: 20TH CENTURY FOX / Stella PicturesVis mer

Nå kommer Mrs. Doubtfire tilbake

Over 20 år etter suksessen.

(Dagbladet): I 1993 kom komedien «Mrs. Doubtfire» med Robin Williams i hovedrollen. Filmen ble raskt en enorm suksess, og en av de mest innbringende filmene det året, bare slått av «Jurassic Park».

Filmen hadde et produksjonsbudsjett på 25 millioner dollar, og spilte inn over svimlende 441 millioner dollar på verdensbasis, ifølge Boxofficemojo.com.

- Gjenoppstår Nå - 21 år etter megasuksessen - planlegges det en oppfølger av «Mrs. Doubtfire». Det skriver Hollywood reporter på sine nettsider.

Det er selskapet Fox 2000 som skal produsere filmen, og David Berenbaum, som blant annet har skrevet manuset til «Elf», skal stå for manuset.

Oppfølgeren vil gjenforene regissør Chris Columbus og skuespiller Robin Williams, skriver avisa videre.

Komedien «Mrs. Doubtfire» fra 1993 er basert på romanen «Alias Madame Doubtfire» av Anne Fine, og handler om en nyskilt far som kler seg ut som ei kvinnelig hushjelp for å få tilbringe mer tid med sine barn. Dette gir selvfølgelig grobunn for komiske situasjoner og forviklinger.

Nytt forsøk Allerede i 2001 startet arbeidet med en oppfølger, men på grunn av manusproblemer startet omskrivingen i 2006. Filmen skulle ha premiere året etter, men da det ble nye problemer med teksten ble hele manuset skrotet.

POPULÆR:  Filmen «Mrs. Doubtfire», med Robin Williams i hovedrollen, ble en stor suksess, og nå er det mye som tyder på at vi får se denne utkledde hushjelpen igjen.  Foto: 20TH CENTURY FOX / Stella Pictures
POPULÆR: Filmen «Mrs. Doubtfire», med Robin Williams i hovedrollen, ble en stor suksess, og nå er det mye som tyder på at vi får se denne utkledde hushjelpen igjen. Foto: 20TH CENTURY FOX / Stella Pictures Vis mer

«Prosjektet kom til liv igjen tidlig i år da Berenbaum ble engasjert, og selv om det er for tidlig å spå om alle elementene til slutt vil komme sammen, er Williams og Columbus tilknyttet prosjektet og håpefulle for utfallet», skriver The Hollywood reporter.

Williams har spilt i en rekke filmer siden «Mrs. Doubtfire», blant annet «Den enestående Will Hunting» og «Insomnia».

Han har både vært nominert og vunnet Oscar- og Golden Globe-statuetter, og ble blant annet tildelt Golden Globe for sin rolle i «Mrs. Doubtfire». Det i kategorien «Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy/Musical», da prisen ble delt ut i 1994.