Nå kommer piratavtalen som får SOPA til å blekne

ACTA underskrevet av EU i dag.

PROTESTERER: Demonstranter i Polen protesterer mot at regjeringen vil signere ACTA. Det gjorde den,sammen med en lang rekke andre EU-land,  i dag. Foto: SCANPIX
PROTESTERER: Demonstranter i Polen protesterer mot at regjeringen vil signere ACTA. Det gjorde den,sammen med en lang rekke andre EU-land, i dag. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens de amerikanske antipiratlovene SOPA og PIPA er på sotteseng etter det politiske og opinionsmessige tilbakeslaget lovforslagene fikk under debatten før og etter forrige ukes blackout-kampanje, er en annen, multinasjonal trussel mot den digitale rettsikkerheten under oppseiling.

Hva med en internasjonal handelsavtale som for eksempel pålegger tollere på flyplasser og greneseoverganger å gjennomsøke bærebare musikkspillere og datamaskiner, og beslaglegge dem dersom de finner at de inneholder piratkopiert materiale?

Det kan bli en realitet med den omstridte Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), som  i dag ble signert av EU i Tokyo.

Representanter fra EU og 22 medlemsland, blant dem Storbritania, Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Romania, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerike deltok i signeringssermonien. Fem andre EU-land, blant dem Tyskland og Nederland, vil trolig signere avtalen snart. Det skriver Desk.no, som siterer Wired.

Australia, Canada, Japan, Sør-Korea, Marokko, New Zealand, Singapore og USA signerte avtalen i oktober 2011, ifølge Wired. Andre hevder at USA ikke har ratifisert, fordi det er uklart om avtalen er en handelsavtale eller en konvensjon. Presidenten kan signere en handelsavtale, mens en konvensjon må kongressbehandles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer