BLIR HUSKET:  Regine Stokke var en talentfull fotograf - her omgitt av egne bilder under  åpningen av en stor utstilling i Kristiansund 30. april i år, rett under "Dead girl walking". FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN.
BLIR HUSKET: Regine Stokke var en talentfull fotograf - her omgitt av egne bilder under åpningen av en stor utstilling i Kristiansund 30. april i år, rett under "Dead girl walking". FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN.Vis mer

Nå kommer Regine på kinesisk

Bestselger før Snåsamannen. - En åpenhet som gjorde inntrykk på det kinesiske bokforlaget.

|||
(Dagbladet): Regine Stokkes egen livsberetning mellom to permer har vært årets mest solgte dokumentarbok fram til den siste beretningen om Snåsamannen kom for noen dager siden i et førsteopplag på 30 000.  

Gyldendal har trykt 20 000 eksemplarer av Regines bok fra lanseringen i april.

Dagbladets lesere kåret Regine til Årets navn i 2009, rett etter at hun døde 3. desember, 18 år gammel.  

Gjennom sin egen blogg og Dagbladets reportasjer ga hun et ansikt og en stemme til ungdom og etter hvert voksne som har hatt problemer med å skille mellom små og store utfordringer i hverdagen.  

Her kan du se den første videoen med Regine på Dagbladet.no fra 17. april 2009.

- En uvanlig åpenhet Nå kommer også historien om Regines oppturer og nedturer under kreftsykdommen på kinesisk og tysk.  

- Regine legger for dagen en åpenhet om sykdom og bortgang som ikke er vanlig i Asia. Boka gjorde inntrykk på den kinesiske forleggeren, som nettopp har undertegnet avtalen. Norske forlag har solgt flere fagbøker til Kina, Japan og Sør-Korea de siste årene, men ikke en personlig dokumentarbok av dette slaget av dette slaget, sier litteraturagent Eirin Hagen til Dagbladet.  

Gyldendal har laget en engelsk "dummy" av Regines bok, som agenten har presentert for forlag verden over — seinest på bokmessa i Bologna. Nå reiser Hagen videre til bokmesser i Göteborg og Frankfurt.

Sverige og Nederland neste Forlag i Nederland og Sverige står allerede på møtelisten.   Regines bok på kinesisk og tysk vil være ute i hyllene først neste.  

- I Tyskland har vi fått signaler om at Regines budskap fenger både unge og eldre, som her hjemme. Og derfor var det også konkurranse voksenforlag og forlag som bare gir ut barne- og ungdomslitteraratur. Valget der falt på et ungdomsforlag, blant annet fordi deler av inntektene skal gå til kreftforskning og tiltak for unge som har sykdommen, sier Hagen.  

Det er etter samme mønster som salget av den norske boka. I den sammenheng har nylig 190 500 kroner av bokslaget blitt fordelt på St. Olavs Hospital, Rikshospitalet i Radiumhospitalet.  

120 500 kroner har  gått til et forskningsprosjekt på blodsykdommer, ledet av Johanna Olweus på Rikshospitalet.   Ungdom med kreft har fått 45 000 kroner til trivselstiltak på St. Olav i Trondheim. Rikshospitalets Seksjon for blodsykdommer får 25 000 kroner av boksalget til flatskjermer.