Nå kommer Spice-filmen

PARIS (Dagbladet/Expressen): Deres liv og karrierer har vært som en bra såpeopera. Og nå kommer neste skritt for Spice Girls: filmen. Dagbladet var med på pressevisning av «Spiceworld - The Movie», som i går ble vist for første gang.

Nittitallets svar på Beatles-filmen «A Hard Day's Night». Slik skal «Spiceworld - The Movie» lanseres.

Det er en dokumentarkomedie om de fem stjernenes hverdag og karriere. I går ble den for første gang vist på en kino - på Planet Hollywood i Paris, for et hundretall europeiske journalister.
I løpet av fem dager følger vi Scary, Posh, Baby, Ginger og Sporty i den hektiske oppladningen til deres første liveforestilling. De ferdes i London i en Spice-buss, har putekrig, blir intervjuet av sjuskete reportere, leser horoskop og jages av paparazzier.

Kjendisspekket

Kjente fjes som Elton John, Elvis Costello, Bob Geldof, Jennifer Saunders, Gary Glitter, Roger Moore og Meat Loaf har alle mindre roller i filmen. Roger Moore spiller sjef for et plateselskap, hvor han, i sann James Bond-stil, gir ordrer, men ses sjelden.

Alle scenene er arrangerte og fiktive, men noen deler kunne vært virkelige. Mye av filmen går ut på Spice Girls' kamp om selv å få bestemme, og de har en kontinuerlig kamp med manageren, som de synes driver dem for hardt.

Og det er ironisk nok skremmende likt virkeligheten. Deres ordentlige manager fikk sparken for mindre enn to uker siden.

Buet ut

Det vrimler av vitser om de såkalte «backlash»-ene og splittelsene som blir spådd jentene til stadighet etter deres enorme suksess.

Victoria er filmens klare stjerne. Med sine drepende kommentarer og frekke holdning viser hun tydelig at hun er den som innehar skuespillertalent.

«Spiceworld - The Movie» er ikke en ekte dokumentarfilm. Vi blir ikke særlig godt kjent med individene bak 90-tallets største popfenomen.

Filmen blir kanskje satt opp på kino i romjula, men mest sannsynlig skjer det ikke før på nyåret.