Nå kommer spillefilmene til YouTube

Vill vest i markedet for nettvideo.

(Dagbladet.no): Videodelingstjenesten YouTube kaster seg inn i racet om å tilby spillefilm og TV-serier gratis på nett. En avtale med studioet Metro Goldwyn-Mayer (MGM) skal i første omgang gi YouTube-brukerne tilgang på gamle episoder av TV-serien «American Gladiators», filmer som «Bulletproof Monk» og «The Magnificent Seven», samt klipp fra filmer som «Legally Blonde», melder New York Times.

Tidligere har YouTube i det stille begynt å tilby episoder av gamle TV-serier som «Star Trek», «MacGyver» og «Beverly Hills 90210»

Tilsynelatende ikke all verden å tilby kresne mediekonsumenter, men ifølge CNet News begynner det å haste for den Google-eide videodelingstjenesten, som fortsatt går med betydelige underskudd.

Ved å satse på gratis, anonnsefinansiert streaming av hele filmer og episoder av TV-serier, går YouTube i direkte konkurranse med Hulu, som dominerer dette feltet i dag. (Hulu er foreløpig bare tilgjengelig for brukere i USA, eller deg som vet hvordan du skal framstå med en amerikansk IP-adresse.)

Nylig begynte også filmbasen Internet Movie Database (IMDb) med et tilsvarende tilbud. Men verken IMDb eller YouTube er kjent for bildekvelaiteten, som til gjengjeld er svært god på Hulus streamingtjeneste,

Det er usikkert hvilket annonseformat YouTube vil satse på på i tilknytning til det nye tilbudet. Med sin satsing på filmer og tv-episoder har Hulu vist seg å være mer attraktiv for annonsørene enn Googles brukergenererte innhold.


Den offisielle kunngjøringen av samarbeidet mellom Google og MGM ventes å komme i løpet av dagen i dag.  Da får vi kanskje også vite om det nye innholdet blir tilgjengelig for brukere utenfor USA.

THE MAGINIFICENT SEVEN: Snart kan du se MGM-filmer som westernklassikeren med Steve McQueen og Yul Brynner på YouTube. Foto: MGM
THE MAGINIFICENT SEVEN: Snart kan du se MGM-filmer som westernklassikeren med Steve McQueen og Yul Brynner på YouTube. Foto: MGM Vis mer
Nå kommer spillefilmene til YouTube