Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer Spotify på iPhone

All verdens musikk rett i lomma.

POPULÆR TJENESTE: Musikkstreamingtjenesten Spotify har på kort tid endret måten vi konsumerer musikk på. Nå kommer tjenesten også til iPhone.
POPULÆR TJENESTE: Musikkstreamingtjenesten Spotify har på kort tid endret måten vi konsumerer musikk på. Nå kommer tjenesten også til iPhone. Vis mer

(Dagbladet.no): Spotify er på kort tid blitt en svært populær tjeneste for musikkpublikummet. Så lenge du har tilgang til internett fra en pc eller mac, kan du velge og vrake blant millioner av sanger som streames direkte fra tjenesten.

Men avhengigheten av en pc har vært en alvorlig mangel for dem som er glad i å ta med seg musikken ut av hjemmets og kontorets fire vegger.

Kommer til iPhone
Før sommeren ble det klart at Spotify utviklet en applikasjon som ville la iPhone-brukere kunne bruke tjenesten på farta. Etter mye om og men ser det nå ut som om ventetiden kan være over.

I følge nettsida Paid Content, har Apple nå godkjent Spotifys iPhone-applikasjon, og den er derfor ikke langt unna for vanlige forbrukere.

Det har lenge vært uklart om Apple ville godkjenne Spotify-applikasjonen, fordi den potensielt ville kunne komme i konflikt med kjøp av sanger på iTunes. I tillegg lar applikasjonen deg lagre spillelister, som så kan spilles av uten en trådløs nettilgang.

Gullgruve?
Men det er kun de betalende kundene til Spotify som får tilgang til applikasjonen, som dermed ikke vil dra med seg gratissegmentet over til iPhone.

Applikasjonen kan defor vise seg å bli en gullgruve for Spotify, fordi betalingstjenesten til selskapet nå vil bli mye mer ettertraktet - til nå har kun 0,7 prosent av brukermassen valgt å betale for tjenesten, siden det også er mulig å lytte til sangene gratis om du godtar regelmessige reklameavbrudd.

Den norske Spotify-konkurrenten Wimp, som eies av Platekompaniet, Telenor og Aspiro, jobber nå også med applikasjoner til både iPhone og Android. Det at Spotify nå har fått godkjent sin applikasjon, vil muligens gjøre veien til Apples Appstore kortere også for denne tjenesten.

SLIK? Om ikke lenge kan iPhone-brukere ta med seg musikken ut fra huset.
SLIK? Om ikke lenge kan iPhone-brukere ta med seg musikken ut fra huset. Vis mer

Truer med å trekke seg
Spotify får for øvrig ikke bare gode nyheter om dagen. I dag skriver Dagens Næringsliv at flere artister, blant andre Marit Larsen, Lene Marlin og Vamp, vurderer å trekke sitt materiale fra Spotify. Grunnen er at artistene får svært lite igjen i kroner og øre for hver avspilling.

Nylig skrev Dagbladet.no at det norske plateselskapet Racing Junior fikk 19 kroner i vederlag for 55.100 avspillinger av selskapets mest populære artister.

SPOTIFY-GRUNNLEGGERE: Daniel Ek og Martin Lorentzon.
SPOTIFY-GRUNNLEGGERE: Daniel Ek og Martin Lorentzon. Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 378341019


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media