Nå kommer storfilmene til Norge

Regjeringa åpner for støtte til utenlandske filmproduksjoner.

KAN BLI GODE TIDEr: Little Steven og kulturminister Thorild Widvey (H) møtes på Losby Gods på TV-drama konvent. Flere amerikanere kan komme til å lage film i Norge framover. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KAN BLI GODE TIDEr: Little Steven og kulturminister Thorild Widvey (H) møtes på Losby Gods på TV-drama konvent. Flere amerikanere kan komme til å lage film i Norge framover. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Deler av norsk næringsliv har lenge bedt staten legge til rette for at utenlandske filmproduksjoner lettere kan ta turen til Norge. 

Med storslått natur er landet vårt et yndet sted for mange filmregissører, men prisnivået her til lands skremmer de fleste fra å legge innspillingen hit.

Ideen om en såkalt insentivordning til utenlandske filmproduksjoner har lenge vært diskutert.

«Hobbiten» i Norge? Nå kommer trolig ordningen i løpet av kort tid.

Klassekampen skriver at fra 2016 vil utenlandske filminnspillinger få 20 prosent av utgiftene sine refundert av staten.

- Vi har fått positive signaler om at vi har nådd gjennom med vår argumentasjon om hvorfor en slik ordning er så viktig å få innført, både for norsk filmbransje og for andre næringer som turisme, transport og leverandørindustrien, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør for reiseliv og kultur i Hovedorganisasjonen Virke til avisa.

Det var lenge spekulasjoner om at innspillingen av J.R.R. Tolkiens «Hobbiten»-serie kunne bli lagt til Norge. Det ville isåfall betydd millioner av kroner i inntekt til norsk næringsliv i distriktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer