Nå kommer tv-seriene for gutta

«Borat»-effekten gjør seg gjeldende.

(Dagbladet.no): For de fleste amerikanske tv-selskaper har jentene vært de mest attraktive seerne de siste årene. Serier som «Desperate Housewives», «Grey\'s Anatomy» og «Ugly Betty» er seere som slår klart best an hos jenter, og også actionsuksesser som «Lost» og «Heroes» har en overvekt av kvinnelige seere.

Men suksessen med filmene «Borat» og «Jackass: Number Two» har fått tv-selskapene - og særlig MTV - til å begynne å utvikle konsepter direkte rettet mot gutter igjen, rapporterer Variety.

- Gutter er utvilomst trendsetterne, de første til å omfavne nye medier og nye ideer, sier Brian Graden i MTV Networks til bransjebladet.

Rå humor

2003 beskrives ofte som et «annus horribilis» når det gjelder gutter og tv-titting i USA. Da forsvant 12 prosent av de mannlige titterne i primetime, og mange av disse valgte bort tv-titting til fordel for internettsurfing og tv-spill.

Nå vil MTV gjøre et nytt forsøk på å få dem tilbake - denne gangen med økt kunnskap om hva gutter liker å se på tv. Den enorme veksten til YouTube viser blant annet at menn liker korte humorinnslag, som MTV tidligere har hatt suksess med i form av «Jackass».

- De fleste forsøker å nå dette publikummet med ganske rå humor. Men vår portfolio er bredere enn som så, sier Graden.

Den mest risikable nysatsingen til MTV er serien «TwentyFourSeven», en realityserie som beskrives som en virkelighetens «Entourage».

SEX OG SINGELLIV FOR GUTTER?: «Entourage» har vært en storsuksess for kabelselskapet HBO. Nå vil også MTV ha sin del av det mannlige publikummet. Foto: PROMO
SEX OG SINGELLIV FOR GUTTER?: «Entourage» har vært en storsuksess for kabelselskapet HBO. Nå vil også MTV ha sin del av det mannlige publikummet. Foto: PROMO Vis mer

- Det handler om noen gutter som prøver å slå gjennom i Hollywood, og serien ser verden gjennom deres øyne. Det er mye adrenalin, men også ganske dramatisk. Det er noe som menn ikke har hatt tidligere, sier han til Variety.

Spesifikt for gutta

Her hjemme har Håvard Lilleheie fått mye medieoppmerksomhet for sitt «Manshow».

Og MTVs Graden mener gutter foretrekker tv-serier som retter seg direkte mot dem, mens jenter er flinkere til å se serier på tvers av sjangre.

- Gutter vil ha serier med en bestemt tone. Vi kommer til å tilby noe for dem, og noen show som retter seg mot både gutter og jenter, sier han.

GUTTAS FAVORITT: Borat, her i en scene fra den nye filmen.
<B>GUTTAS FAVORITT: «Jackass».