Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå kuttes også Wii-prisen

Kan komme under 2000 kroner.

|||(Dagbladet.no): Både Xbox 360 og PlayStation 3 har blitt betraktelig billigere siden maskinene ble lansert.

Nintendos Wii-konsoll har derimot holdt seg jevn, helt til i dag - nå synker nemlig Wii-prisen for første gang.

Fra å være den billigste konsollen for noen år siden, har Wii ligget jevnt på rundt 2800 kroner i Norge - et nivå som Microsoft lenge har vært under med sin billigste konsoll, og som Sony har matchet en liten stund.

Til tross for en uendret pris, har Wii-konsollen solgt godt over 50 millioner konsoller. Men det er nettopp konkurransen fra de andre konsollene - som neste år også skal lansere bevegelseskontroller slik Wii har hatt hele tiden - som gjør at prisen nå går ned.

- Klokka ni i dag sendte vi ut informasjon til forhandlerne om priskutt på Wii-konsollen. Denne reduksjonen gjelder fra 2. oktober og for hele Europa, sier Kirsti Danielsen i Nintendo-distributør Bergsala til Dagbladet.no.

Hva prisen nå vil bli i butikk kan ikke Danielsen spekulere i, siden butikkene selv bestemmer utprisen. Men hun utelukker ikke at prisen noen steder kan krype under 2000 kroner:

- Hva som blir priskuttet i realiteten gjenspeiles i hva forhandlerne legger seg på av utpris, men det blir en fin pris nå før julesalget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media