Nå lager de søt musikk sammen

Hip hop-duoen og Plumbo-vokalisten har lagt striden bak seg.

SAMHOLD: Gutta i Madcon ville legge striden bak seg da de tok kontakt med Plumbo-vokalisten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SAMHOLD: Gutta i Madcon ville legge striden bak seg da de tok kontakt med Plumbo-vokalisten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Nå har gutta i Madcon og Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus lagt kranglene til side.

De tre musikerne har nemlig i all hemmelighet spilt inn en ny låt sammen. Det skriver VG.

«Vålenga» Blokkhus bidrar på refrenget til Tschawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariams låt «Vålenga», som er hentet fra rap-duoens første norskspråklige hip hop-album.

- Det var morsomt å gni henda sammen med Lars Erik, og fnise sammen i all hemmelighet og vite at vi skulle finne på noe så riktig og kreativt sammen, sier Madcon til VG.

Dette er nok overraskende for mange, ettersom de to bandene blir regnet for å være bitre fiender. 

Stå for samhold Som kjent sa Plumbo-vokalisten at Wolde-Mariam fikk ham til å tenke på «en mokkamann», da han mottok pris på årets Spellemannutdeling.

- For et jævla fittehøl han er. For en dårlig vits. Den setter jeg ikke pris på i det hele tatt., sa Tshawe Baqwa til Dagbladet den gang.

Nå var det var Baqwa og Wolde-Mariam selv som tok kontakt med Plumo-vokalisten via epost.

- Vi skrev en lang mail til Lars Erik om at vi syntes det var viktig å gjøre noe sånn her sammen. Spesielt i disse dager hvor det eksisterer så mye negativitet rundt oss, og litt sånn separatistmentalitet. Noe som jeg var overbevist om at hverken Plumbo eller Madcon sto for, så da er det viktig å vise at vi står for samhold og positivitet framfor det motsatte, forteller Madcon.

Baqwa og Wolde-Mariam beskriver Blokkhus som en energifull fyr og synes samarbeidet var gøy.

- Faen så morsomt det var å spille inn asså, vi hadde lættis hele veien.

Femte album Låta blir å finne på Madcons nye album «Contakt», som slippes fredag 22. juni. Albumet inneholder også bidrag av Vinni, Maria Mena, Admiral P, Nico D, Envy, Jesse Jones, Onkl P, Dreamon, Pumba, Lyset og Chirag fra Karpe Diem.

«Snu deg rundt» (med Kaveh) og «Kjører på» (med Timbuktu) var de to første singlene ut fra det som er duoens femte album.

Madcon har seks Spellemannspriser og en World Music Award på samvittigheten, og er kjent for hitlåter som «Liar», «Glow» og «Freaky Like Me».

Rap-duoen har også blitt populære i utlandet.

Megahiten «Beggin'» har blitt brukt som bakgrunnsmusikk i den amerikanske krimserien «CSI:NY» og ble også brukt i filmen «Bad Teacher» som gikk på kino i fjor sommer.

PLUMBO: Lars Erik Blokkhus samarbeider med Madcon på ny låt. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PLUMBO: Lars Erik Blokkhus samarbeider med Madcon på ny låt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer