Nå lager Hollywood søppel

LOS ANGELES (Dagbladet): Hollywood forbereder seg på storstreik til sommeren. Resultatet er at vi får enda mer søppel på kino. Skuespillerne og studioene fortviler over dårlige manus og sprengjobbing. Nå spiller Hollywood inn film som aldri burde ha vært laget.

- Alle har det så travelt. Mye som ikke burde ha vært ute i det hele tatt, vil komme på lerretet, sier Catherine Zeta-Jones til Dagbladet.

- Det er en positiv ting i dette: En streik i Hollywood er en stor mulighet for europeisk og asiatisk film, sier Michael Douglas . Nå håper han at filmskapere utenfor Hollywood griper muligheten.

-- For det blir streik, fortsetter Douglas, helt overbevist etter at han fikk høre at skuespillernes forhandlere ikke begynner samtalene før manusforfatterne er ferdigforhandlet.

Tøft for mange

Kevin Costner frykter at mange vil få alvorlige økonomiske problemer hvis streikefaren blir en realitet.

- Finansielt vil ikke en streik bety noe for meg, men mange vil få det tøft, sier den kjente skuespilleren, som i mars er kinoaktuell i Norge med den gode politiske thrilleren «13 dager».

Costner blir neddynget med manus hver uke, men er usikker på hva som blir hans siste filmprosjekt før en eventuell streik. Det er mange elendige manus som sirkulerer.

- Hvis jeg lager en film jeg ikke kan snakke om, så har jeg tapt. Det holder ikke med feite sjekker. De er det til gjengjeld mange av, legger Costner til.

Zwart må utsette?

Den Hollywood-baserte norske regissøren Harald Zwart risikerer å ikke komme i gang med noe nytt filmprosjekt før sommeren. I april er han endelig på norske kinoer med komedien «One Night At McCools», med blant andre Michael Douglas, Liv Tyler og Matt Dillon.

- Du må være ferdig med alt før streiken starter. Det betyr at filmen må være ferdig innspilt og ferdigklipt og må være dypt inne i lydetterarbeidet - før juli måned! Det er risikabelt for en så design-heavy film jeg vil i gang med. Da er det bedre å vente og gjøre det skikkelig, sier Zwart, og legger til: - Men det gjør ikke meg noe. Jeg bare lager reklamefilmer og musikkvideoer i stedet. Like moro det.

FORTVILER : År 2000 har vært et syltynt filmår. Mye tyder på at 2001 vil bli enda verre. Nå arbeider studioene i rekordtempo for å få laget flest mulig filmer før den ventede streiken starter til sommeren. - Mye film som aldri burde ha vært laget kommer ut, sier Catherine Zeta-Jones til Dagbladet. Hun spiller sammen med sin ektemann Michael Douglas i et av filmlyspunktene produsert i 2000: «Traffic», som kommer til Norge i mars.